Trump’a yaptırım baskısı

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle Ankara-Washington hattında gerginlik sürerken, Amerikan Senatosunda Türkiye’ye yaptırım uygulanması için Başkan Donald Trump’a yönelik baskı artıyor.

Trump’a yaptırım baskısı

Cumhuriyetçi senatörler Rick Scott ve Todd Young’ın hazırladığı tasarıda Türkiye’nin S-400’leri teslim almasının Amerikan güvenlik çıkarları açısından ‘doğrudan ve karanlık bir tehdit’ olduğu belirtilerek ‘CAATSA yasası kapsamındaki yaptırımların tamamıyla uygulanması’ talep ediliyor. Tasarıda ayrıca Amerikan yönetimi, ‘Rusya kaynaklı tehditleri tartışmak ve Türkiye’nin NATO içindeki varlığının devamı konusunda ciddi bir şekilde düşünmek’ amacıyla NATO’da istişareler başlatmaya çağrıldı.

Diğer yandan Senato Dış İlişkiler Komitesinin Demokrat üyesi Bob Menendez, Türkiye’yi F-35 programından çıkarmanın yeterli olmadığını savunarak ‘Yasa, Rusya Federasyonu’nun savunma ve istihbarat sektörleriyle yapılan önemli işlemleri çok açık bir şekilde yaptırımla cezalandırma yetkisi vermektedir, ki S-400’lerin teslimatı da şüphesiz önemli bir işlemdir’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X