‘Trump’ın dünyası’

İngiltere’nin Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch’un Trump yönetimi hakkında son derece eleştirel e-postalarının İngiliz Mail On Sunday gazetesine sızdırılmasının ardından, dışişleri bakanlığı, e-postaları kimlerin sızdırdığını araştırıyor.

‘Trump’ın dünyası’

Bu arada 2017’den günümüze kadar uzanan e-postalarda Sir Kim Darroch’ın, Trump’ın İran, Rusya ve AB politikaları hakkında açıkça görüşlerini belirtiyor. 22 Haziran tarihli notta Sir Kim, ABD’nin İran politikasının ‘tutarsız ve kaotik’ olduğunu yazdı, ‘Bu politikanın kısa vadede daha tutarlı hale gelmesini beklemiyorum. Karşımızda bölünmüş bir ABD yönetimi var’ dedi.

İki yıl önce yazılan bir notta ise Sir Kim’in Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya ile bir anlaşma yaptığına yönelik iddialara dair yorumlar var. Bu iddialar, sonrasında başlatılan soruşturmayla kanıtlanamasa da Sir Kim bunların gerçek olduğundan endişeleniyordu. ‘En kötü ihtimalin gerçek olmadığını düşünemeyiz’ diye yazmıştı.
Büyükelçinin Londra’ya geçtiği notlarda Trump’ın hırçın dış politikasının ABD’nin AB içindeki müttefiklerini bile uzaklaştırdığını yazdı.

Sir Kim’e göre o dönemde Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Trump ile aralarına mesafe koymaya çalıştı. Sir Kim, ‘Onları örnek almamalıyız diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X