Trump′ın Esad′ın ölüm emrini verdiği iddia edildi

ABD’de Watergate skandalını ortaya çıkaran deneyimli gazeteci Bob Woodward’ın Başkan Donald Trump ile ilgili kitabındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Trump′ın Esad′ın ölüm emrini verdiği iddia edildi

Woodward’un ‘Korku: Beyaz Saray’da Trump’ adlı 448 sayfalık kitapta,  Suriye’de Nisan 2017’de kimyasal silah saldırısı düzenlendiği iddialarından sonra Trump’ın Savunma Bakanı Jim Mattis’i arayıp Esad’ın öldürülmesi talimatını verdiği öne sürüldü.

Kitapta Trump’ın ‘Onu öldürelim! (Suriye’ye) girelim’ sözü üzerine Mattis’in derhal ilgileneceğini söylediği, ancak daha sonra sınırlı bir hava saldırısıyla Esad’ı kişisel olarak tehdit etmeyen bir plan geliştirildiği belirtiliyor. Kitapta Mattis’in başka bir konuda Trump’ın ‘5’inci, 6’ncı sınıfa giden’ çocuklar gibi davrandığını söylediği belirtiliyor.

TRUMP YALANLADI

ABD Başkanı Donald Trump ise  kiabın yazarı gazeteci Bon Woodward’a sert tepki gösterdi. Kitapta yer alan iddiaları yalanlayan Trump, kitabın yayınlanmasının zamanlamasına dikkat çekti.

Trump tepkisini Twitter’dan dile getirdi. “Birinin bir kitap yazıp hikayeler uydurarak gerçeğin tam aksi bir tablo çizmesi ve bunun hiçbir şekilde bedelini ödememesi ayıp değil mi? Washington siyasetçilerinin iftira ve karalama kanunlarını neden değiştirmediğini anlamıyorum” diye yazdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X