TÜBİTAK Başkanından GUHEM’e tam not

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) Türkiye’ye örnek olarak gösterdiklerini söyledi.

TÜBİTAK Başkanından GUHEM’e tam not

Hasan Mandal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde yapımı tamamlanan Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim merkezi GUHEM’de incelemelerde bulundu. Bursa’nın uzay, havacılık ve savunma gibi stratejik sektörlerde önemli bir atılım içerisinde olduğunu belirten Mandal, ‘’BTSO tarafından Bursa için sembol olabilecek nitelikte bir bina inşa edilmiş. Burası zengin içerikleriyle de özel bir merkez olacak. Türkiye’ye örnek olarak gösterdiğimiz bu projenin en kısa sürede hizmete açılması için TÜBİTAK olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu güzel eseri ülkemize kazandıran BTSO’yu kutluyorum” dedi.

ÖZEL BİR PROJE

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener de, TÜBİTAK Başkanı Mandal’a proje hakkında bilgi verdi. GUHEM’in özgün mimarisiyle özel bir proje olduğunu dile getiren Şener, sergi alanları ve düzeneklerin tamamlanmasının ardından merkezi hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti.

GUHEM’in genç neslin uzay ve havacılık alanındaki farkındalığını artıracağını ifade eden Şener, ‘’Böylesine güzel bir merkezi gençlerimize, çocuklarımıza ve Bursa’mıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Proje ve inşa aşamalarında tüm imkanlarımızı seferber ettiğimiz GUHEM düzeneklerinin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X