Tuğçe’nin adı vakıfla yaşatılacak

Almanya’nın Offenbach kentinde tacize uğrayan iki genç kıza yardım ederken uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın ailesinin, kızlarının adına bir vakıf kuracağı bildirildi.

Tuğçe’nin adı vakıfla yaşatılacak

Tuğçe Albayrak’ın annesi Sultan Albayrak, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, vakfın kızlarının adını taşıyacağını belirterek, “Kızım, yardıma ihtiyaç duyan insanların yanında oldu. Tuğçe’nin cesaretini, yaşamını, gücünü ve karakterini yansıtan tüm özellikleri, bu vakıfla sürdürülecek” dedi.

Kurulacak vakfın her yıl medeni cesaret ödülü vereceğine de işaret eden Albayrak, zor durumdaki insanlara yardım eden kişileri ödüllendirileceklerini belirtti.

Almanya’nın Offenbach kentinde 15 Kasım’da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde Sırbistan kökenli gençler tarafından taciz edilen iki Alman kıza yardım eden Tuğçe Albayrak, restorandan çıkarken Sırbistan kökenli bir kişi tarafından darbedilmişti.

Kaldırıldığı hastanede beyin kanaması geçirdiği belirlenen edilen Albayrak, 28 Kasım’da yaşamını yitirmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X