Tuğrul Türkeş’e MHP’den ihraç

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in partiden ihracına karar verdi.

Tuğrul Türkeş’e MHP’den ihraç

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul eden Türkeş, MHP tarafından 26 Ağustos’ta tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

 

Parti yetkilileri, tebligatın yapılmasının ardından geçen 1 haftalık yasal süre içinde Türkeş’in savunmasını yazılı ya da sözlü olarak yapmadığını belirtti. Bunun üzerine bugün toplanan MHP Merkez Disiplin Kurulu’nun Türkeş’in kesin ihracına karar verdiği kaydedildi.

 

Başbakan Yardımcısı Türkeş, dün düzenlediği basın toplantısında “Ben MHP mensubuyum ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki atılmam gerekiyorsa buna ülkücü camia karar vermelidir” ifadelerini kullanmıştı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Tuğrul Türkeş’in “Ben partimi iktidar yaptım” sözlerini uygun bulmadığını, Türkeş’e yakıştıramadığını söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X