Tüketicilere bez torba vereceğiz

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, tüketicilere bez torba hediye edeceklerini ifade etti.

Tüketicilere bez torba vereceğiz

Kaynakların verimli yönetimi ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetler, tüketiciye satış noktalarında gelecek yıl ücret karşılığı verilecek. Mustafa Altunbilek, konuyla ilgili açıklamasında, federasyon olarak alışverişte yeni bir dönemi başlatacak olan poşet kullanımı konusunun 2 yıldır gündemlerinde olduğunu söyledi.

Market içinde farklı bölümlerde ve ödeme noktalarında poşet kullanımının başta doğaya ve ekonomiye verdiği zararı, hazırlayacakları posterlerle göstereceklerini dile getiren Altunbilek, ‘’Alışverişlerde tüketicilerimize file, bez torba kullanımına yönlendirip, bez ya da karton torba hediye edeceğiz” dedi. Türkiye’de bir kişinin yılda ortalama 440 plastik poşet kullandığına vurgu yapan Altunbilek, bu tüketimin bir yıl içerisinde çevreye milyarlarca lira zarar verdiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X