Tüketicilere temizlik ürünü uyarısı

Bakanlık yaklaşan bahar temizliği öncesinde vatandaşları uyardı: Temizlik ürünü satın alırken mutlaka orijinal ambalajında bulunan ürünleri tercih edin ve ambalaj üzerindeki bilgileri mutlaka çok iyi okuyun.

Tüketicilere temizlik ürünü uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca temizlik amaçlı ürünlerin yanlış kullanımları sonucunda ölümcül kazaların ortaya çıkabildiğini bildirdi.

Bakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamada, denetimleri yıl boyunca gerçekleştirilen deterjanların, özellikle bahar temizliği döneminde tüketimlerinde artış görüldüğü anımsatıldı.

Bu dönemde yaşanabilecek kazaları önlemek, tüketicilerin sağlık ve güvenliklerini korumak adına vatandaşlarca bu ürünleri satın alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken hususların bulunduğu ifade edilen açıklamada, geniş bir kullanım alanı bulunan ve tüketiciler tarafından yoğunlukla kullanılan deterjan, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi temizlik amaçlı ürünlerin yanlış kullanımları sonucunda özellikle farklı maddelerin birbirine karıştırılarak solunması sonucunda ölümcül kazaların ortaya çıkabildiğine dikkat çekildi.

KULLANMA TALİMATINI OKUYUN

Tüketicilerin temizlik ürünü satın alırken mutlaka orijinal ambalajında bulunan ürünleri tercih etmeleri ve kullanım sırasında ambalaj üzerinde yer alan uyarıları okumalarının sağlık ve güvenlikleri açısından büyük önem arz ettiği dile getirilen açıklamada, Hava Aromatize Edici Ürünlerde de kullanma talimatının mutlaka okunması gerektiğine işaret edildi. Açıklamada, bu ürünlerin çocuklardan ve gıda maddelerinden uzak tutulması, hamilelerin, bebeklerin ve solunum sistemi hastalığı olan kişilerin bulunduğu ortamlarda kullanılmaması, doğrudan solunmaması, alerjiye sebep olabileceği için vücuda temas ettirilmemesi gerektiği vurgulandı.

HALI YIKAMA ŞİRKETLERİNE DİKKAT

Açıklamada, halı yıkama firmalarınca kullanılan malzemelerin de Bakanlıkça denetlendiği belirtilerek, tüketicilerin de ilgili mevzuata uygun temizlik ürünleri kullanan işletmeleri tercih etmesinin büyük önem arz ettiği kaydedildi.

UZMANLARDAN KRİTİK ÖNERİLER

-Ambalaj ve etikette bilgi bulunmayan ürünleri satın almayın.
-Deterjanlarda kullanma talimatını okumayı ihmal etmeyin.
-Çamaşır ve bulaşığı yıkadıktan sonra bol su ile durulayın.
-Ellerin deterjanla uzun süre temasından kesinlikle kaçının.
-El, yüz, vücut ve gıda maddeleri temizliğinde kullanmayın.
-Söz konusu maddeleri çocuklardan ve gıdalardan uzak tutun.
-Çamaşır suyu, tuz ruhu gibi ürünlerde kullanma talimatını okuyun.
-Söz konusu ürünleri kullanırken eldiven giymeyi ihmal etmeyin.
-Başka bir ürün veya maddeyi birbiri ile karıştırmayınız.
-Boş ambalajı kesinlikle geri dönüşüm işlemine gönderiniz.
-Zehirlenme 114 veya 112 numaralı telefonunu arayınız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X