Tüm kadınların ortak sorunlarını çözmenin az bilinen yolları

İşte güzellik rutininizi basitleştirmek için bazı yararlı ipuçları…

Tüm kadınların ortak sorunlarını çözmenin az bilinen yolları

Kadınların ortak sorunlarına basit çözümler

Jilet izlerini onarmak için

Jiletlerin bıraktığı izler ağrılı ve tahriş edici olabilir. Bunun için birkaç çilek ve ekşi kremayı püre haline getirin ve karışımı 10-15 dakika etkilenen bölgeye sürün. Yara izlerinin geçtiğini göreceksiniz.

728xauto-(1)-003.jpg

Tırnaklarınızdaki lekeleri çıkarmak için kabartma tozu ve limon kullanın

Oje, sigara, karaciğer hastalığı, sağlıksız yaşam tarzı, mantar enfeksiyonu gibi nedenlerden dolayı tırnaklarınız sararabilir. Bunun nedenlerini bir uzmana danışmak her zaman daha etkili sonuç almanızı sağlar. Bununla birlikte evde hazırlayacağınız yöntemler de işinize yarayabilir. Bir çorba kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Yumuşak bir diş fırçası kullanarak, karışımı tırnaklarınıza uygulayın ve 5 dakika sonra çıkarın. En iyi sonuç için her 2 haftada bir tekrarlayın. Limon doğal bir ağartma maddesidir ve cilt beyazlatma için birçok kozmetik ürününde kullanılır.

728xauto-(2)-002.jpg

Dişleri beyazlatmak için aktif odun kömürü

Aktif kömür gibi koyu renk bir şeyin dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabileceğini bilmek şaşırtıcıdır. Tek yapmanız gereken, aktif kömürün bir tabletini ezmek, biraz su eklemek ve bir macunla karıştırmak. Macunu nazikçe uygulayın ve 3 dakika sonra durulayın. Bu işlemi çok sık yapmamanız gerekiyor. çünkü dişlerinize zarar verebilirsiniz. Aktif kömür içeren bir diş macunu da işinizi görebilir.

728xauto-(3)-002.jpg

Kırık saçları onarmak için

Güzellik merkezine gitmeden önce kırılmış saçlarınızı onarmak için siyah mercimek kullanmayı düşünün. Yarım fincan beluga mercimeği (siyah mercimek), bir çorba kaşığı çemen otu tohumu ve biraz yoğurdu iyice karıştırınn. Maskeyi saçınıza uygulayın ve bir saat sonra ılık su ile yıkayın.
 

728xauto-(4)-002.jpg

Bir nasır sökücü olarak aspirin

Nasırlar ağrı, iltihap ve kötü kokuya yol açabilir. Aspirin, salisilik asitin ana metaboliti olduğu için, nasır ve ayak mantarı için iyi bir ilaçtır. 4 apirini toz haline getirene kadar ezin, su ve limon suyu ile karıştırın. Karışımı direkt nasırların üzerine uygulayın ve üzerini bir bezle sarın. 20 dakika sonra durulayın. Daha sonra, ayaklarınızı nazikçe ovalayın ve kurutun. Haftada iki kez tekrarlayın.

Çatlaklarınızı patatesle onarın

Daha çok gebelik, kilo alıp vermek ve ergenlikte ortaya çıkan çatlaklar kadınların ortak sorunlarından biridir. Patates suyu, cilt hücrelerinizin onarılmasını sağlayan vitamin ve mineraller içerir. Yapmanız gereken tek şey birkaç dilim patatesi etkilenen bölgelere koyup ovmak. Ovduktan sonra kurumaya bırakın sonrasında durulayın.

Göz torbalarından kurtulmak için

Çay poşetlerinin, salatalıkların ve patates dilimlerinin göz altı torbalarını geçirdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak bu işlemi kaşık yardımıyla da yapabilirsiniz. 10 dakika boyunca metal kaşığı göz altlarınıza koyun ve bekleyin.

728xauto-(7).jpg

Çatlamış dudakları iyileştirmek için

Kuru ve çatlamış dudaklara sahip olma problemi, hepimizin yaşadığı bir şeydir. Sıcak veya soğuk hava, alerjiler nedeniyle dudaklar çatlayabilir. Bal, bu problemle mücadele etmek için geleneksel bir yöntemdir ve nemlendirici ve iyileştirici özellikleri nedeniyle Mısır, Çin ve Afrika’nın eski uygarlıklarında kullanılmıştır.
 

728xauto-(8)-001.jpg

Akne tedavisi için ballı limon

Antiseptik özellikleri nedeniyle, limonu bal ile karıştırın ve bu maskeyi haftada iki kez uygulayın. Ayrıca, kırışıklıkların azaltılması, cildin taze ve pürüzsüz görünmesi gibi diğer faydalarını da göreceksiniz. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X