Tunceli’de hain tuzak: 3 yaralı

Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı aracın geçişi sırasında infilak ettirmeleri sonucu 1 uzman çavuş ile 2 korucu yaralandı.

Tunceli’de hain tuzak: 3 yaralı

Olay, akşam saatlerinde Pülümür İlçesi Meydanlar Mahallesi’ndeki Bağırtepe mevkinde meydana geldi. İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait Bağırtepe’deki gözetleme kulesine giden, içerisinde korucu ve askerlerin bulunduğu bir köy korucusuna ait aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler, önceden yol tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 1 uzman çavuş ile 2 geçici köy korucusu yaralandı. 

Saldırının ardından bölgeye polis ve jandarma özel harekat timleri ile ambulanslar sevk edildi. Yaralılar, Pülümür Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

Saldırının ardından kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçış noktaları da kobra helikopterler ateş altına alındı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X