Tunceli’de PKK’ya hava destekli operasyon

Tunceli’nin Hozat İlçesi sivillerin içinde bulunduğu otomobile bombalı saldırı düzenleyen ve 1 sivilin öldüğü, 2’sinin akıbetinden haber alınmayan saldırıyı düzenlen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürüyor.

Tunceli’de PKK’ya hava destekli operasyon

PKK’lı teröristlerin bulunduğu alanlar, helikopterler tarafından bombalandı. Hozat İlçesi’nin Yenibaş Jandarma Karakolunun etrafındaki ağaçları kesmeye giden ve içinde 3 sivilin bulunduğu araca PKK’lılar önceki gün tuzakladıkları bombayı infilak ettirerek saldırı düzenledi. Saldırıda 1 kişi ölürken, 2 kişini akıbetinden henüz haber alınamadı.

​Dün Tunceli Valiliği’nin talimatıyla Hozat Belediyesi’nden 3 kişilik ekip gönderildi. Ekip, olay yerindeki ceset ile aracın parçalarını toplayıp geri dönerken, ormanlık alana gizlenen PKK’lıların uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgedeki askerler de PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma ortasında kalan ekip, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat’ı arayarak yardım istedi. Bölgeye giden Polat, Vali Osman Kaymak’ı arayarak yardım istedi. Vali Kaymak’ın takviye asker ve Kobra helikopteri göndermesinin ardından 3 belediye personeli bölgeden alınarak ilçeye ulaştırıldı.

Saldırıyı düzenleyen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor. Karadan profesyonel askerler sevk edilirken, havadan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına alıp, bombaladı. Bombalanan alanlardan dumanların yükseldiği görülürken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X