Turgay Erdem’den Alinur Aktaş’a flaş soru!

Büyükşehir Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi arasında “Yeşil alan” üzerinden başlayan polemik yeni bir konuyla farklı bir boyut kazandı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, işte o farklı soru ve boyutu bugünkü köşesine taşıdı…

Turgay Erdem’den Alinur Aktaş’a flaş soru!

İlk söz… BİLDEF’e bağlı dernek başkanlarına “Bursa beton oldu, Bursa’yı alacağız yeşili de Bursa’ya biz getireceğiz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Buna…

“Önce kendilerinin yönettiği Nilüfer’e baksınlar” karşılığı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeşil alan-imar iddialarında da bulundu.

Ona da…

Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız ve Remzi Çınar’la ziyarete gelen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem cevap verdi.

Söze de…

“Nilüfer yeşilini kaybetti mi?” sorumuzla başlarken çarpıcı rakam açıkladı:

“Nilüfer ilçesinde kişi başına düşen yeşil alan oranı, imar planları dahilinde 10.7 metrekare. Standartlara göre 10 metrekare olması gerekirken 10.7 metrekare kişi başı yeşil alana ulaşmışız.”

Şunu da ekledi:

“Bizim Atatürk Kent Ormanı ve Balat Ormanı gibi alanlarımız var. Onlar da eklendiğinde kişi başı 17 metrekareye çıkıyor.”

İddiası şu:

“Ben Türkiye’deki hiçbir yerde, ilçede Nilüfer’deki kadar yeşil alan olduğunu düşünmüyorum. Rakamlar ortada.”

Şunda da iddialı:

“İlçemizde 33 düzenlenmiş park alanımız var. 3 milyon 800 bin metrekare de mülkiyeti olmayan düzenlenmemiş alan var. Türkiye’de bile bu oranları bulamazsınız.”

Çağrısı şu:

“Büyükşehir Belediyesi düzenleme yapmak için park alanı istiyorsa hemen yer gösterebiliriz. Fakat 23 Nisan Mahallesi’nde park alanını düzenleme kararı alıp ertelediklerini biliyoruz.”

Ardından…

“Yazınızda okudum…” dedi ve okul alanları konusuna geldi:

“Alinur Başkan, Nilüfer’de okul yapacak yer bulamadıklarını söylemiş. Nilüfer Belediyesi olarak 2 okul yaptık, 8 okul da hayırseverlerle kazandırdık. En son 23 Nisan Mahallesi’nde kendi parselimizde okul yapmak için hayırseverimizle Sayın Valimizin önünde protokol yaptık.”

Sonra da şu çağrıyı yaptı:

“Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer’de yaptığı bir tane okul göstersin bana. Eğer varsa…”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X