Turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir

Türkiye’nin 2023 yılındaki 75 milyon turist hedefine odaklanan turizmciler, sektörün cari açığı tek başına kapatabileceğine dikkati çekti.

Turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı ‘Türkiye’nin 2023 Turizm Stratejisi’ne yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin 2023’teki 75 milyon turist hedefinin çok gerçekçi olduğunu ifade eden Ayık, ‘’75 milyon turist, normal koşullarda kolay şekilde erişebileceğimiz bir hedef. Bazı düzenlemeler yapılırsa turizmde bu hedefin üstüne çıkmak bile mümkün” dedi. Sadece turist sayısının değil, kişi başına düşen harcama miktarının artırılmasının da önemli olduğunu belirten Ayık, yapılacak düzenlemelerle bunun da başarılabileceğini söyledi. Turizmin güçlü bir sektör ve endüstri olduğuna işaret eden Ayık, ‘’Ülke olarak sahip olduğumuz varlıklarımızı ürüne dönüştürürsek ve turistlerin Türkiye’ye gelme nedenlerini çoğaltırsak hedefleri çok daha rahat yakalarız. Ülke ekonomisine katkı yapmaya devam ederiz. Hatta turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir ve hatta Türkiye bu sayede ticari fazla bile verebilir” diye konuştu. 

BU HEDEFE ULAŞABİLİRİZ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, turizmde konulan hedeflere ulaşılabileceğine inandıklarını dile getirdi. Bu noktada üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini anlatan Yağcı, ‘’2023’te 75 milyon turist hedefi, Türkiye açısından son derece gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef. Bizim de bu yönde yoğun çalışmalarımız var. Belirli stratejiler çerçevesinde özellikli tanıtım alanında devam ettirilecek çalışmalarla bu hedefe ulaşabileceğimizi söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un yaptığı sunumun turizmciler olarak içlerini rahatlattığını kaydetti. Söz konusu sunumun ve açıklanan verilerin turizmde her şeyin yolunda gittiğini gösterdiğini belirten Atmaca, şöyle devam etti: ‘’Thomas Cook’un iflasıyla ilgili bazı kafa karışıklıkları vardı. Ancak İngiliz pazarındaki artışın devam edecek olması ile iki tur operatörü ve hava yolu firmasıyla sözleşme imzalama aşamasına gelinmiş olması bizleri rahatlattı. Bakan Bey’i ve kadrosunu son derece inanmış gördük. 2023’te 75 milyon turist ve 65 milyar dolar gelir hedefine ulaşabileceğimizi düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X