Turizmciler hedef büyüttü

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turist sayısında bu seneki hedeflerinde yüzde 20’ye yakın bir artış olduğunu belirtti.

Turizmciler hedef büyüttü

Bağlıkaya, turizm sektörünün 2018 yılını rekorla kapattığını hatırlatarak, bu yıl da rekor hedeflediklerini söyledi. Yılın ilk 3 ayına bakıldığında turist sayısı artışının sürdüğünü ifade eden Bağlıkaya, ‘’Genel olarak tüm turizm pazarlarında, tüm yabancı ziyaretçi aldığımız pazarlarda artış var.

Bu artış tüm sezon boyunca devam edecek diye düşünüyorum” dedi. Turizmde kişi başı gelirde yılın ilk 3 ayında geçen seneye nazaran ufak bir azalma bulunduğunu kaydeden Bağlıkaya, ‘’Bu geçici bir olay diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde kapatacağız bu açığı da.

Turist sayısı bakımından genel olarak yüzde 6’lık bir artış var ve bu devam edecek. Çünkü bu seneki hedefimiz yüzde 20’ye yakın bir artış. Orta Avrupa yavaş yavaş geriye dönüyor. Rusya ana pazarımız geçen yıl çok ciddi bir yükseliş yaptı” diye konuştu. Bu sene de Rus turist sayısının yüzde 10-15 artmasının eklendiğini vurgulayan Bağlıkaya, Almanya’dan da ciddi bir ivme beklendiğinin altını çizdi. 

İTALYA TURLARI İLK SIRADA

Yurt dışına seyahat eden vatandaşların seçtiği destinasyonların genelde aynı olduğunu dile getiren Firuz Bağlıkaya, İtalya turlarının daha çok ilgi gördüğünü anlattı. Yurt dışında Roma, Paris, Prag ile İtalya turlarının ağırlıklı olarak ilgi gördüğünü belirten Bağlıkaya, ‘’Yine aynı şekilde bu turlar satılmaya devam ediyor. İnsanlara oralar daha kolay geliyor herhalde. Bilindik yerlerin haricinde yeni uzun destinasyonlar yok” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X