Türk Anneler Derneği üyelerinden organ bağışı

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, organ bekleyen hastalara umut oldu.

Türk Anneler Derneği üyelerinden organ bağışı

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi (TAD), organ bağışına dikkat çekmek için üyeleriyle birlikte Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Yavuz Selim Çınar ile bir araya geldi. Organ bağışı konusunda akıllarına takılan konuları danışan üyeler, toplantının sonunda bağış form doldurarak hastalara umut ışığı oldu. Organ bağışının Türkiye’nin en önemli sağlık meselelerinden biri olduğunu ifade eden Çınar, şu anda 60 bin hastanın organ beklediğini söyledi. Organ bağışına dikkat çekmek için sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin çabalarının çok önemli olduğunu ifade eden Çınar, “Türk Anneler Derneği’ne hassasiyetinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bursa’ya bakıldığında organ nakli konusunda vatandaşlarımız çok hassas. Son 3 yıldır Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyoruz. Artarak bağışların devam etmesi, organ bekleyen hastalar için gerçekten çok önemlidir” diye konuştu.

VEFAT ETTİKTEN SONRA GEÇERLİ OLUYOR

Canlı Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşların bütün sağlık kurumlarına başvuruda bulunabileceğine dikkat çeken Çınar, “Özel dahil olmak üzere tüm hastanelerde organ bağışı ile ilgili birimimiz var. Bununla birlikte vatandaşlarımız aile sağlığı birimlerimize başvuruda bulunabilir. Ancak şunu özellikle belirtmek isterim ki hayattayken yapılan organ bağışında, kişi vefat ettikten sonra bu organlar kullanılıyor. Bu bahsettiğimiz canlı bir organ bağışı değildir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan üyelerden 10 kişi organ bağışında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X