Türk bankaları oldukça kırılgan

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türk bankalarının piyasa türbülansına ve kurda değer kaybına karşı oldukça kırılgan oldukları değerlendirmesini yaptı.

Türk bankaları oldukça kırılgan

S&P’nin yayınladığı raporda, yatırımcıların Türk Lirası’nda devam eden değer kaybının da kısmen etkisi ile ürktükleri belirtildi. Yatırımcıların tedirginliğinde siyasi belirsizliğin de bir faktör olduğu dile getirilen raporda, hükümetin Türk ekonomisinin kırılganlıklarını düzeltmek için attığı siyasi adımların sınırlı kaldığı ifade edildi. Raporda, ”Türk ekonomisi resesyonda ve Türk bankaların varlık kalitesi çabuk şekilde kötüleşiyor, bu bankaların karlığını ve er ya da geç sermaye pozisyonlarını zorlayabilir. Türk bankaları piyasa türbülansına ve kurda değer kaybına karşı oldukça kırılgan” denildi.

PAKETİN DETAYLARI YOK

Yatırımcı güveni yokluğunun Türk bankalarının yönetilebilir fiyatlarla sermaye piyasalarına erişim kapasitelerini sınırlamaya devam etmesinin beklendiği S&P raporunda şu ifadeler yer aldı: ”Bu nedenle bankaların gelecek birkaç çeyrekte kısa vadeli borçlarını tam olarak çeviremeyeceklerini öngörüyoruz. Sermaye enjekte edilmesi kamu bankalarının borç ödeme yeterliliklerini artırabilir. Açıklanan adımlara karşın, reform paketinin birçok detayının hala ortada olmaması nedeniyle  büyük bir uygulama riski görüyoruz ve bu aşamada ifade edilen reform paketinin piyasa katılımcıların ciddi şekilde ikna etmek için yeterli olmayabileceğine inanıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X