Türk diplomatların araçlarını yaktılar

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti olan Selanik’te dün sabaha karşı Türk konsolosluk görevlisi ve  Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankasının Türk çalışanının araçlarına ait üç araç ateşe verildi.

Türk diplomatların araçlarını yaktılar

Kentte ilk kundaklama olayı önceki gece 04.45 sıralarında Makedonya Pallas oteli yakınında Halki Caddesi’nde gerçekleştirildi. Bilinmeyen şahıslar Türkiye’nin Selanik Ticaret Ataşesi Serkan Buralı’ya ait diplomatik plakalı aracı kent merkezindeki evinin önünde kundakladı.

Kısa süre sonra da yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bir noktada kentteki aralarında Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankasının Türk çalışanın aracının da bulunduğu üç araç, üzerlerine benzin dökülerek ateşe verildi.

İtfaiyenin müdahalede bulunduğu araçlar kullanılamaz hale gelirken, etraftaki birçok araç da hasar gördü. Olayda yaralanan olmadı. Yunanistan emniyeti ve itfaiye teşkilatının olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X