Türk Eğitim-Sen’den ‘Atama Takvimi’ tepkisi 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, geçen ay yayınladıktan 3 gün sonra geri çektiği, ancak dün tekrar aynı şekliyle yayınladığı yönetici atama takvimine Türk Eğitim-Sen’denz tepki geldi.

Türk Eğitim-Sen’den ‘Atama Takvimi’ tepkisi 

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatuh Gümüş, bakanlığını ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını belirterek, “Eğitim kamuoyu ile dalga mı geçiliyor?Hangi yaptığınız doğruydu ya da eğitim çalışanları bundan sonra hangi taahhüdünüze itimat edecek? Yıllardır bizzat yönetenler tarafından eğitime büyük tahribatlar verildi. Şu an en az bundan öncekiler kadar büyük bir tahribatla karşı karşıyayız. Çok uzun süreden sonra eğitim çalışanlarında oluşan geleceğe dair ümit ve eğitim yönetimine karşı hayat bulmuş olan güven duygusu rencide edilmiştir. Bakanlık yönetimine çağrıda bulunuyoruz; eğitim çalışanlarının ümit ve heyecanını heder etmeyin. Milli Eğitim Bakanlığı’nın iradesine ipotek koyan, adeta paralel bir yönetim ihdas edenleri bir kez daha ödüllendirmeyin. Hatadan dönerek, eğitim çalışanlarının beklentilerini ve eğitimin gerçek ihtiyaçlarını karşılayan bir yönetici atama sistemi getirin. Liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir düzenle tartışmaları bitirin” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X