Türk futbolunun kurtuluşu olacak

Nihat Özdemir ‘Türk futbolu için devrim niteliği taşıyan kulüp lisans talimatını yayımladık. Kulüplerimizin puan silme, transfer yasağı ve kadro sınırlaması gibi yaptırımlara maruz kalmaması için harcama limitlerine uyması zorunludur’ dedi. 

Türk futbolunun kurtuluşu olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yenilenen Kulüp Lisans Talimatı’nın Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olduğunu söyledi. Özdemir ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman’la birlikte basının karşısına çıktı. Özdemir, göreve geldikleri 1 Haziran’dan bu yana kulüplerin ve Türk futbolunun sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma süreci içinde bulunduklarını belirterek, ‘Kısa sürede çözüme kavuşturduğumuz en önemli konuların başında da kulüp lisans sistemi geliyor’ dedi. Kulüplerin mali yapılarını düzeltmek için Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve kulüplerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

ADIMLAR ATIYORUZ

‘UEFA ile güzide kulüplerimiz adına yoğun görüşmede bulunduk. Geçtiğimiz ay UEFA merkezine gidip sayın Başkan Aleksander Ceferin’e talimatlarımızın detaylarını anlattık. Kendileri de bu uygulamalarımızı çok olumlu buldu. Yoğun geçen bu dönemin sonunda Türk futbolu için devrim niteliği taşıyan kulüp lisans talimatını yayımladık. Bu talimat, inşallah Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olacaktır. Federasyon olarak kulüpler için varız ve Türk futbolunun geleceği için önemli adımlar atıyoruz. ‘

AMACIMIZ BELLİ 

‘TFF’nin sezonluk denetlemesinin yanı sıra kulüplerimiz bağımsız denetim şirketleri tarafından da yıl boyu denetlenecektir. Sezon öncesi kontrollerimizde her bir kulübümüzün takım harcama limitlerini belirleyeceğiz, bunu da internet sitemizden ilan edeceğiz. Kulüplerimizin puan silme, transfer yasağı ve kadro sınırlaması gibi yaptırımlara maruz kalmaması için takım harcama limitlerine uyması zorunludur. Aksi takdirde bahsettiğimiz ağır cezalara maruz kalabilirler. TBB ile yapacakları muhtemel anlaşmaları riske atabilirler. Bütün bu çalışmaların amacı, kulüplerimizin bu ekonomik girdaptan çıkmasıdır.’

**

Zor bir süreç

Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise kulüplerin mali yapıları açısından Türkiye’nin Avrupa’daki itibarının ve Süper Lig’in marka değerinin iyi noktada olmadığını söyledi. Orman, kulüplerin mali disipline uymak zorunda olduğunu vurgulayarak, ‘UEFA’nın yaptığı yeni düzenlemelerle Şampiyonlar Ligi’ne almama durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Bütün risklere baktığımızda Türk futbolu için radikal karar alınma süreci. Federasyonumuza teşekkür ediyoruz. Gelir gelmez büyük bir irade ile bunu çıkardılar. Bize düşen görev de lisans talimatına uymak. Zor bir süreç. Sokakta yürürken, ‘Başkanım kimi transfer edeceğiz?’ diye soruyorlar. Kulüp yöneticileri, taraftar baskısıyla hareket ettiği zaman sonuçlar buralara geliyor.’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X