Türk-Kürt beraber yürüdü, terörü lanetledi

Bursa’da Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ve son günlerde karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşandığı Emek Beldesi’nde faaliyet gösteren hemşehri dernekleri bir araya gelerek polis merkezine yürüdü.

Türk-Kürt beraber yürüdü, terörü lanetledi

Birkaç gündür tartışmaların yaşandığı ve polisin biber gazı kullandığı mahalledeki yürüyüş Kürt ve Türk derneklerini bir araya getirdi. Bir tarafta Bitlisliler bir tarafta Erzurum Oltulular ayrıca ülkücüler ve Kürt dernekleri üyeleri Polis merkezinin bahçesinde bir araya gelerek, “Türk Kürt kardeştir. Ayrım yapan kalleştir” sloganları attı. Kürt derneklerinin temsilcileri de “PKK kürt halkını temsil etmiyor” açıklaması yaptı.

Doğu illerinde yaşanan terör saldırılarının günlerdir protesto edildiği Bursa’da Güneydoğu illerinde göç edenlerin yoğun olarak yaşadığı Emek Mahallesi’nde polisin biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldığı küçük çaplı olaylar mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Karşıt görüşlü gurupların kavgalarından bıkan mahallenin önde gelenleri bir araya gelerek bir görüşme yaptı. Terör örgütünün tuzağına düşmeme kararı alan Emek Mahallesi’ndeki Türk ve Kürt dernek yöneticileri seslerinin duyurmak için birlikte yürüyüş yapma kararı aldı.

POLİS MERKEZİNE YÜRÜDÜLER 

Önce birkaç dernek ile başlayan yürüyüşü duyan hemşehri dernekleri protesto eylemine katıldı. MHP’nin eski belde başkanının da katıldığı yürüyüşe ülkücü gençlerde destek verdi. Türk ve Kürt vatandaşları bir araya getiren ve Dostluk Yürüyüşü adı verilen eylem Emek Polis Merkezi’nin önüne kadar devam etti. Polis merkezinin önünde toplanan kalabalık “Türk Kürt kardeştir” sloganları attıktan sonra dernek başkanlarının konuşmalarını dinledi. Çocuklara ve gençlere sahip çıkılması fikrinde birleşen dernek yöneticileri, provokasyonlara kapılıp kardeşliğe gölge düşmemesini istediler.

KÜRTLER DE RAHATSIZ

Yürüyüşe katılan Kürt dernekleri temsilcileri ise PKK’nın Kürtleri temsil etmediğine vurgu yaparak, Emek Mahallesinde yaşayan hiçbir Kürt vatandaşının terör örgütüne destek vermediği gibi sempati de duymadığını bildirdi. Terör eylemlerinin en çok Kürtleri mağdur ettiğinin belirten yöneticiler şehit olan her askerin ve polisin acısın yaşadıklarını onları kendi çocukları gibi gördüklerini söylediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X