Türk mobilyasının tasarım gücü yüksek

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, Türk mobilyasının tasarım gücünün yüksek olduğunu ve rakiplerine fark atacak konumda bulunduğunu belirtti.

Türk mobilyasının tasarım gücü yüksek

Balcı, Türkiye’nin üretim kapasitesi olarak yurt dışına daha çok mobilya ihracatı yapma potansiyeli bulunduğunu söyledi. Bugün 179 farklı ülkeye ihracat yapan en yaygın sektöre hizmet ettiklerini vurgulayan Balcı, ‘’2019 yılının dördüncü çeyreğine geldiğimizde yaklaşık olarak 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini görüyoruz. 2020 yılında bu rakamları daha çok arttırarak dünya mobilya pazarındaki pastadan büyük bir dilim almayı planlıyoruz” dedi. Türk mobilyasının Orta Asya ve Orta Doğu’da oldukça prestijli konumda olduğuna işaret eden Balcı, ‘’Tasarım gücü oldukça yüksek olan Türk mobilyası itibarıyla göz doldururken, dünyada da büyük talep görüyor” ifadelerini kullandı.

FARK ATACAK DURUMDAYIZ

Son 5 yılda en fazla mobilya ihracatı yapılan ülkeleri Irak, Almanya, Suudi Arabistan, Fransa ve ABD olarak sıralayan Balcı, şöyle devam etti: ‘’Ancak son dönemde Orta Doğu ülkelerinin bizden lüks mobilya talepleri de oldukça yükseldi. Türk mobilyacıları olarak tasarımlarımızla, ürün çeşitliliğimizle ve kalitemizle artık dünyadaki rakiplerimize de fark atacak durumdayız. Bu nedenle özellikle Dubai bizim için çok iyi bir pazar ve geçiş noktası konumunda bulunuyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X