Türk Mutasavvıfı Yunus Emre Anıldı

Büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre, Ulupınar Köyü Ziyarettepe’de bulunan türbesi başında düzenlenen törenle anıldı. Kırşehir ve Aksaray Valilikleri…

Türk Mutasavvıfı Yunus Emre Anıldı

Büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre, Ulupınar Köyü Ziyarettepe’de bulunan türbesi başında düzenlenen törenle anıldı. Kırşehir ve Aksaray Valiliklerince ortaklaşa düzenlenen törene Vali Necati Şentürk, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Kırşehir Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir ve Aksaray il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Vali Necati Şentürk, Anma Töreninde yaptığı konuşmada, Yunus Emre’nin dilinden konuşulursa, duyguları yaşanmış gibi hissedilirse, Yunus Emre gibi düşünüp söylenirse ve Yunus Emre gibi yaşanırsa cahilliklerin ortadan kalkacağını söyledi. Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise konuşmada, Anadolu’nun gönüller sultanı, sevgi ve hoşgörü abidesi Yunus Emre’yi anmak ve günümüzden 800 yıl önce vurguladığı evrensel manevi değerleri bir kez daha paylaşmak için bir araya geldiklerini anlattı. Konuşmaların ardından program, temsili Yunus Emre’nin protokol üyeleri ve vatandaşlara alıç ikram etmesi, Kırşehir Müftülüğü İlahi Grubu’ndan İlahi dinletisi ve Çilehanenin ziyaret edilmesi ile sona ererken törende ayrıca, Vali Necati Şentürk ve Aksaray Valisi Şeref Ataklı tarafından Yunus Emre Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X