Türk şirketlerine İspanyol ve ABD ilgisi

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, ”Son 10 yılda, işlem değeri bakımından 9,3 milyar dolarla Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülke İspanya oldu.

Türk şirketlerine İspanyol ve ABD ilgisi

işlem sayısı bakımından ise 170 işlemle ABD’nin ön plana çıktı” dedi.
Cantekinler, yaptığı açıklamada, son 10 yılda Türkiye’de şirket satın alma, birleşme ve yabancı yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçen 10 yılda, BBVA Grubu’nun Garanti Bankası’na yaptığı yatırımın etkisiyle açıklanan işlem değeri bakımından Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkenin İspanya olduğunu söyledi.

İspanya’nın bu dönemde, toplam 22 işlemle 9,3 milyar dolarlık bir hacim yakaladığını belirten Cantekinler, işlem sayısı bakımından ise 170 işlemle ABD’nin ön plana çıktığını ifade etti.

EN HAREKETLİ SEKTÖR ENERJİ

Cantekinler, açıklanan işlem değeri bakımından son 10 yılda, Türkiye’deki en hareketli sektörün 50,7 milyar dolarlık hacimle enerji sektörü olduğunu, onu 23,1 milyar dolarlık hacimle finansal hizmetlerin takip ettiğini dile getirdi.

Cantetikler, bilişimin de hacim olarak küçük olmasına rağmen 451 işlemle işlem sayısı bakımından en aktif sektör olduğuna dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X