Türk tekstil sektörü hayranlıkla izleniyor

(UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Türk tekstil sektörünün dönüşümü sağlamayı başardığını belirterek, ”Bir zamanlar bizim hayranlıkla takip ettiğimiz ülkeler şimdi bizi hayranlıkla izliyor” dedi. 

Türk tekstil sektörü hayranlıkla izleniyor

Paris Premiere Vision ve Texworld fuarlarına Türkiye’den katılım rekor düzeye ulaştı. Yoğun bir hazırlık dönemi geçiren tekstil sektörü, Premiere Vision Fuarı’nda 174, Texworld Fuarı’nda ise 101 firma ile yer aldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, yaptığı açıklamada, her iki fuarın Türk tekstil sektörü için çok önemli olduğunu belirtti.

Firmaların Ar-Ge’ye dayalı, yüksek teknolojili ve nitelikli ürünlerle fuarlarda yer aldığına işaret eden Engin, şunları kaydetti: ‘’Bir zamanlar bizim hayranlıkla takip ettiğimiz ülkeler şimdi bizi hayranlıkla izliyor. Sektörümüz dönüşümü sağlamayı başardı.

Bu ihracat rakamlarına da yansıyor. Örme, dokuma kumaş, teknik tekstilde 200 civarı ülke ve bölgeye ihracat yapıyoruz. Toplam 250 milyar doları bulan dünya tekstil pazarından aldığımız yüzde 3,5 pay ile Çin, ABD ve Almanya gibi ülkelerin başı çektiği sıralamada 7’nci tekstil ihracatçısıyız. Ülke olarak 8,5 milyar dolara, UTİB olarak ise 1,3 milyar dolar ihracata ulaştık. En büyük tüketici pazarı olarak öne çıkan AB ülkelerinde ise Çin’in ardından ikinci tedarikçi ülke konumundayız. İhracat birim fiyatımız ise kilogram başına 8 dolar seviyesine çıktı.”

ATILIMLARA DEVAM

Sektör olarak üst ligde yarıştıklarını dile getiren Engin, ‘’Artık sadece maliyete dayalı olarak gelişmekte olan ülkeler grubundaki rakiplerimizle değil aynı zamanda Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve yüksek teknolojiyle üretim için yatırım bütçeleri çok yüksek olan gelişmiş ülkelerle de rekabet ediyoruz. Avrupa ve Amerika gibi rekabetin çok yoğun olduğu doygun ve yükselen pazarlara da sektörümüz başarıyla ihracat yapıyor. Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi ülkeleri arasında olmayı başardık. Sektörümüz gelecekte de iddialı pozisyonunu koruyacak” diye konuştu. Engin, hem tasarım ve moda hem de teknik tekstiller alanında önemli atılımlar yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X