Türk tekstilcilerden Meksika çıkarması

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Türkiye’nin Meksika’ya toplam 83,5 milyon dolar tekstil ihracatı olduğunu söyledi.

Türk tekstilcilerden Meksika çıkarması

UTİB tarafından Meksika’ya düzenlenen sektörel ticaret heyeti etkinliğine katılan tekstilciler, söz konusu pazarda ihracat payını artırmak için ikili görüşmelerde bulundu. Heyette Türkiye’nin önde gelen 25 tekstil firmasından yetkililer yer aldı. Pınar Taşdelen Engin, yaptığı açıklamada, Meksika’nın Türkiye için önemli bir pazar potansiyeli oluşturduğunu belirterek, ‘”Türkiye’nin, Meksika’ya 39,7 milyon dolar tekstil, 16,6 milyon dolar hazır giyim ve konfeksiyon, 4,2 milyon dolar ev tekstili, 19 milyon dolar giyimlik kumaş ve 8 milyon dolarlık teknik tekstil olmak üzere toplam 83,5 milyon dolar sektör ihracatı bulunuyor. Düzenlediğimiz ticaret heyetinin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artıracağına yönelik olumlu adımlar atıldı. Türk tekstil firmaları için Meksika’da yapılacak çok iş var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X