Türk tekstili Rusya’nın vazgeçilmezi

Heimtextil Rusya Fuarı’a çıkarma yapan Bursalı tekstilcilerin yüzü güldü. UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, ”Gösterilen ilgiden Türk Tekstil ürünlerinin Rusya’nın vazgeçilmezi olduğunu net olarak gördük” dedi.

Türk tekstili Rusya’nın vazgeçilmezi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Moskova Crocus Expo’da düzenlenen dünya tekstil profesyonellerinin buluşma noktası olan Heimtextil Rusya Fuarı’na 26 öncü tekstil firması ile milli katılım gösterdi.

Ev, otel, restoran, ofis gibi akla gelebilecek tüm mekânlar için dünyanın en iyi tekstil koleksiyonlarının bir arada sergilendiği fuarda, Türk tekstil ürünleri, kumaşları ve ev tekstil ürünleri göz doldurdu.

Hindistan, Çin, Fransa, Kazakistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Polonya, İtalya, Japonya, Avusturya, Özbekistan, Moldovya gibi ülkelerin katılım gösterdiği Heimtextil Rusya Fuarı’nda, bin 500 metrekarelik alanda Türkiye en büyük pavyonu olan ülke oldu.

BİR KEZ DAHA GÖRDÜK

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 144 milyon nüfusu ile Rusya’nın, Türk tekstil ihracatı için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, ”Rusya pazarında üretim kalitesi ve uzun süre kaliteyi koruma özelliği büyük önem taşıyor. Türk tekstili yüksek ürün kalitesiyle Rusya’nın vazgeçilmezi oldu. Fuarda, Türk firmalarına olan ilgiden de bunu net olarak gördük” diye konuştu. Türkiye’nin Rusya’ya olan ev tekstili ihracatının 2018 yılının ilk 8 aylık döneminde, 24,8 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden Engin, ”Rusya bu dönemde ülkemizin en fazla ev tekstili ihracatı yaptığı 19’uncu ülke konumunda yer aldı. 2018’in ilk 8 ayında birlik olarak, Rusya’ya olan ev tekstili ihracatımızda 6,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ev tekstili dışsatımımızda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 156 artış kaydedildi. Rusya, UTİB olarak ev tekstilinde en fazla ihracat yaptığımız 16’ıncı ülkedir.”

HEDEF YENİDEN 1 MİLYAR DOLARI AŞMAK

Rusya’nın, Türk tekstil sektörünün en fazla ihracat yaptığı 13’üncü ülke olduğuna işaret eden Pınar Taşdelen Engin, şöyle konuştu: ”Bu yılın ilk 8 aylık döneminde 132,3 milyon dolar oldu. Aynı dönemde UTİB olarak Rusya’ya olan tekstil ihracatımız ise yüzde 126 artış ile 12,6 milyon dolara çıktı. Rusya Türkiye’nin toplam tekstil ihracatında 2007 yılından 2013 yılı sonuna kadar 1 numaralı pazarımız konumundaydı. 2014 ve 2015 yıllarında ise İtalya’nın ardından ikinci sıradaki yerini aldı. Rusya’nın Türkiye için bir diğer önemli özelliği ise 2011-2013 yılları arasında tekstilde 1 milyar dolar ihracat barajını aştığımız ilk ve tek ülke olmasıdır. Fuarlar aracılığıyla Rusya’ya olan ihracatımızı yine 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X