‘Türkiye, Arap ülkeleri için tehdit’

İlişkilerin donma noktasına geldiği BAE ile Türkiye arasında Fahreddin Paşa krizinin arkasındaki isimden yine haddini aşan bir açıklama geldi.

‘Türkiye, Arap ülkeleri için tehdit’

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, ‘Türkiye, İran ve İsrail bölge için tehlike arz ediyor’ dedi.

Birkaç ay önce skandal bir tweet ile Ankara ile Abu Dabi arasında tansiyonun yükselmesine neden olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)  Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, yeni bir açıklama ile adeta saldırganlaştı.

Mısırlı mevkidaşı ile Dubai’de bir araya gelen bin Zayed, İran, İsrail ve Türkiye’nin Arap bölgesinde saldırgan bir tutum sergilediğini öne sürdü. İngilizce yayın yapan yerel gazete Asharq Al Awsat, Zayed’in, “İran’ın ve Türkiye’nin Suriye’de bulunması işleri karıştırdı” yorumunu yaptığını yazdı.

Bin Zayed, daha önce Türkiye ve İran’ın Suriye devletinin egemenliğini azaltmaya çalıştığını ve bu iki ülkenin Suriye’den elini çekmesi gerektiğini söylemişti.

FAHREDDİN PAŞA KRİZİ 

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed geçen ocak ayının başında skandal bir tweet ile Türkiye gündemine oturmuştu  Türkleri 1016 yılında suç işlemekle suçlayan Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaşan Zayed, paylaştığı mesajda, Fahreddin Paşa’nın suç işlediğini ve Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığını iddia ediyordu. 

Zayed’in Fahrettin Paşa hakkında yaptığı açıklamaların ardından Ankara’daki BAE Büyükelçiliği’nin bulunduğu 613’üncü sokağın ismini “Fahreddin Paşa”olarak değiştirildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X