Türkiye bahanesi

Trablus hükümetine savaş açan Libya Ulusal Ordusu Lideri General Halife Hafter güçleri, BM’den gelen ‘Uçaklarımızı başkente indirmiyorsunuz’ tepkisine Türkiye üzerinden yanıt verdi.

Türkiye bahanesi

Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun sözcüsü Ahmed Mismari, ‘Trablus’taki Mitiga Havalimanı’nın Türkiye tarafından üs olarak kullanıldığını’ iddia ederek, bu nedenle BM uçaklarının güvenliğini garanti edemeyeceklerini ileri sürdü. Sözcü, BM uçaklarının kendilerinin kontrolündeki Misrata kenti gibi yerlerdeki diğer havalimanlarına inmeye çağırdı. BM’nin Libya’daki misyonu UNSMIL tarafından dün yapılan açıklamada, “BM, Libya’daki personelini getirip götüren her zamanki uçuşlarının bu ülkeye inmesine Libya Ulusal Ordusu tarafından izin verilmemesini üzüntüyle karşılamaktadır” denilmişti.

MACRON’DAN HAFTER’E DAVET

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Halife Hafter’i ülkesine davet ettiği bildirildi. Hafter’in basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hafter, Fransa Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Kuzey Afrika Dairesi Müdürü Christophe Farno ile Bingazi’de bir araya geldi. Görüşmede taraflar terörle mücadeleyi ele aldı. Fransız yetkili Farno, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Fransa’ya ziyarette bulunması yönündeki resmi davetini Hafter’e iletti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X