Türkiye Cavit Çağlar’ı konuştu! ‘Hem ülkemiz hem bölgemiz için Erdoğan büyük şans’

Devlet eski Bakanı ve işinsanı Cavit Çağlar, Sabah gazetesindeki röportajıyla ‘Twitter’da ‘trend topic’ oldu ve gün boyu her yerde konuşuldu.

Türkiye Cavit Çağlar’ı konuştu! ‘Hem ülkemiz hem bölgemiz için Erdoğan büyük şans’

Devlet eski Bakanı Çağlar, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’ın sorularını yanıtladı.

‘SÖZÜNÜ TUTAN LİDERLER…’

Çağlar, Rusya ile yaşanan uçak krizinin çözümünde oynadığı role ilişkin, ‘1992’de Demirel’le beraber Yeltsin’le görüşmüştük. O zamandan beri Putin’i tanırım, iyi dostumdur. Aramızı açmak isteyenler bunu başaramadı. Putin iyi bir Türk dostu ve sözüne güvenilecek bir insan. Tıpkı Erdoğan gibi Putin de verdiği sözü tutan bir lider” ifadelerini kullandı.

‘ABD İTİRAFÇI OLMAMI İSTEDİ…’

Eskiden Türk siyasetçilerin ABD’den ürktüğünü söyleyen Çağlar, Erdoğan’ın ise dik durduğunu kaydetti. S-400 geriliminde Türkiye’nin haklı olduğunu kaydeden Cavit Çağlar, ABD’de tutuklandığı dönemi anlatırken, ‘Eski Bakan olduğum için Amerika benim de Zarrab gibi Türkiye aleyhine konuşup, itirafçı olmamı istedi. Bunu şiddetle reddettim’ dedi.

S-400’Ü ALMAK DOĞRU HAMLE OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye karşı izlediği politikayla gurur duyduğunu söyleyen Çağlar, ‘Türkiye S-400’ü alarak çok doğru bir hamle yaptı. NATO üyesi Amerika PKK uzantılarına sürekli silah veriyor. Bunun cevabını versinler önce” dedi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da bugünkü köşesinde Cavit Çağlar’ın Sabah gazetesindeki bu röportajına yer verdi.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X