Türkiye ekonomisi kırılgan değil

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: “Aldığımız tedbirler sayesinde kur baskısı kontrol altına alındı.

Türkiye ekonomisi kırılgan değil

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklanan ekonomi paketi ve enflasyonla mücadele yol haritasının sadece mevcut saldırılara kalkan olmakla kalmayacağını, aynı zamanda ekonomideki istikrarlı büyümeye de katkı sağlayacağını belirterek, ”Nitekim aldığımız tedbirler sayesinde kur baskısı kontrol altına alındı, bunun olumlu yansımalarını ekonomide görmeye başladık.

Şunun altını çizmek isterim ki Türkiye ekonomisi kırılgan bir ekonomi değil” dedi. Geçmişte benzer saldırılar karşısında güçlü ekonomi politikalarıyla hepsinin üstesinden gelindiğini ve yine başarıya ulaşılacağını anlatan Selçuk, Türkiye’nin dünyada en fazla insani yardımı yapan ülkelerden biri olmasının sahip bulunduğu mali tabloyu da gösterdiğini ifade etti.

Selçuk, ”Hiçbir piyasa operasyonu bizi yıldırmayacak, yolumuzdan alıkoyamayacak. Türkiye son 10 yılda yaptığı dev yatırımlar, ihracatta kaydettiğimiz ilerleme ve istikrarlı büyümeyle 2023 hedeflerine yürüyüşünü sürdürüyor. Bu noktaya da sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle geldik” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X