Türkiye ile çatışma istemiyoruz

İdlib’deki Türk gözlem noktalarına son günlerde düzenlenen saldırılar sonrası Şam yönetiminden Türkiye açıklaması geldi. 

Türkiye ile çatışma istemiyoruz

Resmi iş ziyareti için Çin’de bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ‘Suriye ve Türkiye arasında çatışma istemediklerini’ söyledi. 

Çinli mevkidaşı Wang Yi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Muallim, “Umuyoruz ki ordumuz ve Türkiye ordusu savaşmayacak. Bu bizim ilkeli duruşumuz” dedi.

İDLİB’DE ÇATIŞMALAR

Türkiye’nin Rusya ile yürüttüğü Astana süreci kapsamında 12 gözlem noktasının bulunduğu İdlib vilayeti bir süredir Ankara ve Şam arasında karşılıklı açıklamalara sahne oluyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan geçen pazar günü yapılan yazılı açıklamada, Suriye rejim güçlerinin ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem Noktasına kasıtlı olduğu değerlendirilen top ve havan atışlarıyla bir saldırı gerçekleştirildiği’ ifade edilmişti.

Açıklamada, saldırıya anında ağır silahlarla karşılık verildiği belirtilerek, personelden yaralanan olmadığı, ancak ‘üs bölgesindeki tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmının kısmi hasar gördüğü ifade edilmişti.

Bakanlık, 13 Haziran’da benzer bir açıklama yayınlayarak, aynı bölgedeki 10 numaralı gözlem noktasına Suriye rejiminin kontrolündeki bölgeden ‘kasıtlı olduğu değerlendirilen’ bir saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X