Türkiye tekstilde markalaştı

Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Başkanı Vehbi Canpolat, Türkiye’nin tekstilde iyi bir noktada bulunduğunu söyledi.

Türkiye tekstilde markalaştı

Canpolat, tekstil sektöründe Türkiye’nin çağa uygun adımlar attığını ve sektörde marka haline geldiğini belirtti. Dünyada tekstil ürünlerine olan talebin şeklinin değiştiğini kaydeden Canpolat, ‘’Türkiye tekstilde dünyada iyi yerlerde. Gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum. Bunun sebebi şu, dünya artık alım şekillerini değiştirdi. Global firmalar bir yıl öncesinden sipariş vererek çok daha büyük adetlerde, çok daha önceden ürünlerini tedarik ederlerdi.

Bu tedarik şekli değişti. Birincisi hızlı isteniyor, ikincisi küçük adetlerde isteniyor, üçüncüsü daha çok moda isteniyor. Buna rağmen gerçekten en hızlı, günün modasını ve istenen adetlerde verecek ülke gerek coğrafi konumu gerek altyapısıyla Türkiye’dir. Gelecek yıl da bu böyle olacaktır” dedi.

ÜRETMEYİ ÖĞRENDİK

Türkiye’nin dünya markalarıyla çalıştığını ancak aynı zamanda da bu alanda markalaştığını dile getiren Canpolat, ‘’600 fabrikayla Avrupa’da en büyük, dünyada da 3’üncü sırada olan tekstil terbiye sektörünün gücü bunda çok etkili. Biz bugün dünya markalarına çalışıyoruz.

Bir yandan da kendi markalarımız dünya markası olma yolunda ciddi bir şekilde mesafe katediyor” diye konuştu. Tekstilde kafa yapısının da değiştiğine işaret eden Vehbi Canpolat, şöyle devam etti: ‘’Algımız değişti. Markalaşmayı ve üretmeyi öğrendik. Eskiden bir mağazaya gittiğinizde başka yerde şubemiz yoktur yazısıyla gurur duyardık”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X