Türkiye üç büyük değerini aynı gün kaybetti!

Uğradıkları suikastlar sonucu şehit düşen gazeteci yazar Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ölüm yıl dönümlerinde anılacak.

Türkiye üç büyük değerini aynı gün kaybetti!

Türk dış politikasının önemli aktörlerinden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem de vefatının 12. yılında anılacak.

Uğur Mumcu

Araştırmacı gazeteciliğin duayen isimlerinden olan ve 24 Ocak 1993’te evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Uğur Mumcu’nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu, Mumcu’nun ölümünün üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen farklı siyasi fikirdeki sevenleri tarafından unutulmadığını belirtti.

Ceyhan Mumcu, Uğur Mumcu’nun cenaze töreninin, Türkiye’de karşılaşılan en büyük merasimlerden biri olduğunu hatırlattı. Aradan geçen yıllara rağmen suikastın çözülmemiş olmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Mumcu “Uğur Mumcu cinayetini kimlerin azmettirmediği, kimlerin gerçekleştirdiği ortaya konulmalıdır. Devlet bu konuda gereken çabayı göstermelidir” dedi.

Gaffar Okkan 

Faili meçhul bir cinayete kurban giden Gaffar Okan Diyarbakır Emniyet Müdürüydü. Gaffar Okkan hakkında bir çok yazı ve kitap yazıldı. Her yıl milyonlarca kişi Gaffar Okkan’ı ölüm yıldönümünde yad ediyor.

Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001’de faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Bugün hala aydınlamamış cinayet ile ilgili birçok iddia söz konusudur.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası’na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

İsmail Cem

İsmail Cem, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süre görev yapan 4. dışişleri bakanıdır. 

İsmail Cem, 26 Aralık 2006’da akciğer kanseri tedavisi için yatırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde 15 Ocak’tan itibaren enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi görmeye başlamıştı.

24 Ocak 2007 saat 09:50’de hayatını kaybetti. Cenazesine aynı dönem çalıştığı meslektaşı Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu da katılmış, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabrine çiçek ve toprak atmıştır. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X