‘Türkiye ve AB arasında güçlü diyalog yeniden kurulmalı’

AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Türkiye ve AB arasında güçlü bir diyalogun yeniden kurulması gerektiğini belirterek, “Birbirimiz ile daha fazla konuşmaya ihtiyacımız var.” dedi.

‘Türkiye ve AB arasında güçlü diyalog yeniden kurulmalı’

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek TemsilcisiFederica Mogherini, AB Dönem Başkanı Slovakya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye’deki darbe girişimine karşı iktidar ve muhalefetiyle beraber demokrasiyi savunmak için bir araya gelen Türk halkına ve kurumlarına, dayanışma ve sempatilerini ifade ettiklerini belirtti.

Avrupa Birliği olarak darbe girişimine karşı ilk tepki verenlerden olduklarını hatırlatan Mogherini, “Bugün yeniden zor zamanda Türk halkına ve kurumlarına desteğimizi yeniden ifade ediyoruz.” dedi.

Gelecek hafta cuma günü AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile Ankara’da üst düzey siyasi diyalog toplantısına katılacaklarını anlatan Mogherini, ikili, bölgesel, dış politika ve aynı zamanda ortak iş birliği gerektiren sorunları görüşeceklerini bildirdi.

Darbe ve darbeye tepkilerin kışkırtmasıyla Avrupa ve Türk kamuoyunda olumsuz yansıma meydana geldiğini vurgulayan Mogherini, güçlü bir diyalogun yeniden kurulması gerektiğini belirtti.

Mogherini, “Birbirimiz hakkında daha az konuşmaya, birbirimiz ile daha fazla konuşmaya ihtiyacımız var. Ayrıca birbirimizi tam saygı içerisinde açık ve yapıcı bir yaklaşımla dinlemeye ve anlamaya ihtiyacımız var. Bu, tam olarak bu sabah başlattığımız süreçtir, çok pozitif bir atmosfer olduğunu söylemek isterim.” ifadelerini kullandı.

“PKK, terör örgütüdür”

Kürt sorununun çözümü için siyasal sürecin yeniden başlatılması gerektiğini ifade eden Mogherini, “Avrupa Birliği ve bütün üyeleri için açıktır ki PKK, terör örgütüdür.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X