Türkiye yatırım merkezi olmaya devam edecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, her türlü sınamaya rağmen, dinamik ekonomisi ve güven veren altyapısıyla Türkiye’nin önemli bir yatırım merkezi olmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye yatırım merkezi olmaya devam edecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, her türlü sınamaya rağmen, dinamik ekonomisi ve  güven veren altyapısıyla Türkiye’nin önemli bir yatırım merkezi olmaya devam edeceğini belirterek, yıl içerisindeki hedeflerinin, ihracatta tarihi zirveye ulaşarak istihdam ve büyümeyi desteklemek olduğunu vurguladı. İhracatçıların küresel pazarlara açılmasını kolaylaştırmak için çok yoğun destekler verdiklerine işaret eden Pekcan, ‘Şu an yeterince etkili olmadığımız pazarlara yeni stratejilerle güçlü şekilde girebilmek için eylem planlarımızı hazırladık.

İş konseyi başkanlarımızın da bu sürece aktif olarak dahil olmalarını istiyoruz’ ifadelerini kullandı. Türk Eximbank’ın dış ticaretin finansmanındaki rolüne de değinen Pekcan, ‘Eximbank aracılığıyla bugün her 100 dolarlık ihracatımızın 25 doları finanse edilmektedir. Hedefimiz 2019’da bu oranın yüzde 27 seviyesine gelmesidir’ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X