Türkiye, Yeni Zelanda’ya mağlup oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası O Grubu klasman maçında Yeni Zelanda’ya 102-101 mağlup oldu. 12 Dev Adam, bu sonuca rağmen olimpiyat elemelerine katılma hakkı elde etti.

Türkiye, Yeni Zelanda’ya mağlup oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2019 FIBA Dünya Kupası’ndaki son maçında Yeni Zelanda ile karşılaştı.

O Grubu klasman maçında Yeni Zelanda’nın karşısına çıkan 12 Dev Adam, Dongguan Spor Salonu’nda oynanan maçtan 102-101 mağlup ayrıldı.

Ay-yıldızlı ekip, karşılaşma öncesi 18 sayı altı mağlubiyet ve her türlü galibiyet halinde olimpiyat elemeleri için vize alacaktı. Bunun rahatlığı ile oynanan maç yüksek tempoda gerçekleşti. Yeni Zelanda, üç sayı çizgisinden daha iyi bir yüzdeyle oynayınca karşılaşmadan üstün ayrıldı.

Cedi rekor kırdı

Oyuncumuz Cedi Osman 30 sayıyla profesyonel kariyerinin rekorunu kırdı. Cedi’nin milli takımda daha önce bir maçta bulduğu en fazla sayı 28 idi.

Ufuk Sarıca ile 23. resmi maç

A Milli Takım, 2017’de başantrenörlüğe getirilen Ufuk Sarıca yönetiminde Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası elemeleri ve Çin’deki organizasyon olmak üzere 22 resmi karşılaşmaya çıktı. Sarıca’nın başantrenörlüğünde 12 galibiyet alan milliler, 10 karşılaşmada rakiplerine mağlup oldu. Milliler, Sarıca döneminde Çin’deki 2019 FIBA Dünya Kupası’nda ise oynadığı dört karşılaşmada ikişer galibiyet ve yenilgi aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X