Türkiye’de silahlı şiddet artıyor

Türkiye’nin ‘‘Silahlı Şiddet Haritası”na göre, son 4 yılda silahlı şiddet olayları yüzde 69 arttı.

Türkiye’de silahlı şiddet artıyor

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı, Türkiye’nin silahlı şiddet haritası ve 2018 raporunu yayımladı. Basında yer alan haberlerden oluşturulan istatistiklere göre, 2018’de basına 3 bin 679 olay yansıdı.

Bu rakam 2015 yılında 2 bin 175’ti. Söz konusu oran, yaralama ya da öldürmeye varan silahlı şiddet olaylarında son 4 yılda yüzde 69 artış olduğu anlamına geliyor. Raporda, olaylarda hangi silahların kullanıldığı da belirtilirken, tüfek ediniminde geçen yıllara göre büyük artış yaşandığı vurgulandı.

iceri3-005.jpg

İSTANBUL VE SAKARYA LİDER…

2018’de en çok suçun işlendiği bölge Marmara Bölgesi olurken, İstanbul en çok olayın yaşandığı il oldu. İkinci sıradaki Sakarya’da, bir önceki yıla oranla artış yüzde 42… Bireysel şiddet olaylarının en çok artış gösterdiği bölge ise Orta Anadolu… 2015’teki 215 olay, 2018’de 646’ya yükselmiş ve artış yüzde 128 olarak kaydedilmiş durumda. Raporda ayrıca 2018’de olay olmadığı görüntüsü veren tek şehir ise Şırnak, çünkü basına yansıyan bir olayın olmadığı görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X