Türkiye’nin 2. hibriti Bursa’da üretilecek

Türkiye dünya otomotiv devlerinin üretim üssü olarak her yıl milyarlarca dolarlık ihracaat gerçekleştiriyor. Otomotiv ihracatından aslan payını alan kentlerin başında da Bursa geliyor.

Türkiye’nin 2. hibriti Bursa’da üretilecek

Fransız Renault ve İtalyan Fiat’ın fabrikalarının yaklaşık yarım asırdır faaliyet gösterdiği Bursa bu iki markanın pek çok modelinin doğduğu ve tüm dünyaya gönderildiği yer oldu. Bugün dünya yollarını kateden milyonlarca otomobilin yolculuğu Bursa’dan başladı.

Otomotiv dünyasında pek çok yeniliğe imza atan Bursa şimdi de Sakarya’daki Toyoto’dan sonra Türkiye’nin ikinci hibrit otomobilini üretmeye hazırlanıyor.

Geçen hafta Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Oyak Renault Genel Müdürü Antonie Auoun, 493 milyon liralık yatırımla Bursa fabrikasında üretilecek ilk hibrit motor için teşvik belgesini altı.

Ve fabrikada hem elektrik hem de benzinle çalışan motorların üretimi için hazırlıklara başlandı.

Bursa Oyak Renault Fabrikası markanın tüm dünyadaki ilk hibrit modelini üreten fabrika olacak. Renault’un Clio’ya uygulayacağı hibrit motorlu modelin 2019 yılının ilk aylarından itibaren yollarda olması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X