Türkiye’nin geleceği bilim ile şekillenecek

‘Geleceğimiz için bilim merkezleri’ teması ile bu yıl Bursa’da ikincisi düzenlenen ‘Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı’, çok sayıda bilim insanı ve sektör temsilcisini bir araya getirdi.

Türkiye’nin geleceği bilim ile şekillenecek

Geleceğin nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sunmak ve bilimi topluma yaymak adına Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM),  önemli bir bilimsel zirveye ev sahipliği yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), işbirliğinde düzenlenen ‘Geleceğimiz için bilim merkezleri’ ana temalı ‘2. Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı’ çok sayıda bilim insanı ve akademisyeni Bursa’da bir araya getirdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi salonunda gerçekleştirilen ve iki gün devam eden konferansa, yerli ve yabancı uzmanlar, sektörde faaliyet gösteren firma yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Toplum ve bilim merkezleri, bilim merkezleri ve iş birlikleri,  sergi tasarım ve üretim süreçleri, bilim merkezlerinde sürdürülebilirlik, bilim merkezi etkinlikleri ile bilim iletişimi gibi konuların tartışıldığı konferansta, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine vurgu yapıldı. 

BİLİM MERKEZLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 

Konferansın ikinci günü Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Birdoğan Baki moderatörlüğünde  ‘Bilim merkezlerinde sürdürülebilirlik’ alt başlığı ile başladı. Bursa BTM proje yürütücüsü Murat Bakan, bilim merkezlerinin finansal sürdürülebilirliğine ilişkin tespitlerini paylaşırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Dr. Kemal Taha Hülagü,  bilim merkezlerinde organizasyonel sürdürülebilirliği, Konya Bilim Merkezi Eğitim Koordinatörü Aygül Koyuncu ise etkinlik ve eğitim programlarını anlattı.  

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bekir Gür’ün oturum başkanlığında gerçekleştirilen konferansın öğlenden önceki ikinci oturumunda ise bilim merkezlerindeki etkinlik planlamaları tartışıldı. 

TÜBİTAK’A TEŞEKKÜR 

Bilimsel zirvenin sonunda söz alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik konferansa katılımlarıyla destek veren, bilim merkezi yöneticilerine,  akademisyenlere ve TÜBİTAK yetkililerine teşekkür etti.

GELECEK YIL KAYSERİ’DE 

Konferansın kapanış konuşmasını yapan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanvekili Bekir Çengelci ise Bursa’da gerçekleştirdikleri TÜBİTEM konferansını önemsediklerini ve kendileri açısından konferansın son derce faydalı geçtiğini söyledi. Ev sahibi olarak kendilerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi’ne ve konferans paydaşlarına teşekkür eden Çengelci,  bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı’nın gelecek yıl Kayseri’de yapılacağını duyurdu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X