Türkiye’nin ‘gökyüzündeki askerleri’ daha da güçlendi

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin (STM) milli ve yerli imkanlarla geliştirdiği, seri üretimine başlanan kamikaze drone’lar güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yenilendi.

Türkiye’nin ‘gökyüzündeki askerleri’ daha da güçlendi

Türkiye’nin kamikaze drone’ları şimdiye kadar gerçekleştirilen faaliyetlerde elde ettikleri başarıyla asimetrik harp ve terörle mücadelede etkin rol alacağını ispatladı.

Bu başarıyla yetinmeyen STM, yeni taktik ve saha ihtiyaçları çerçevesinde kamikaze drone’ları geliştirdi. İlk modeline göre çok daha büyük ve güçlü olarak yenilenen sabit kanatlı kamikaze drone ALPAGU Blok II ile geliştirilen döner kanatlı kamikaze drone KARGU, artırılmış mühimmat kapasiteleri ve yüksek vuruş kabiliyetleriyle hedefleri daha etkin biçimde etkisiz hale getiriyor.

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, ”Yenilenen kamikaze drone’larımız ALPAGU ve KARGU, üstün taktik yetenekleri, özel tasarlanmış yüksek vuruş kabiliyetleri ve yapay zeka teknolojileri sayesinde düşman unsurlara sürpriz saldırılar düzenleyerek operasyon gücüne büyük katkı sağlayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X