Türkiye’nin konuştuğu doktor o anları anlattı

Sedyenin üzerine çıkan doktor, kalbinden bıçaklanan yaralıyı yeniden hayata döndürdü.

Türkiye’nin konuştuğu doktor o anları anlattı
Önceki gün göğsünden bıçaklanınca ambulansla Bursa Devlet Hastanesi’ne götürülen bir yaralı, hemen Acil Servis’e alındı. Bıçak yarası kalp bölgesinde olduğu için yaralının durumu ağırdı… Ancak, Acil Servis’te görevli olarak o an Uzm. Dr. Hüseyin Yenice vardı.
 
Acil Tıp Uzmanı olan Yenice, kalbi durma noktasına geldiğini görünce herkesin şaşkın bakışları arasında sedyenin üzerine atladı ve yaralıya kalp masajı yapmaya başladı. Hastayı hayatta tutmak için zamana karşı bir yarışla Yenice hemen ameliyathaneye işaret etti.
Ameliyathanenin kapısına kadar sedyenin üzerine inmeyen doktor Yenice, böylelikle hastanın durmak üzere olan kalbini çalıştırdı. 32 yaşındaki yaralının hayata tutunmasını sağlayan Uzman Doktor Hüseyin Yenice, hastanede ‘günün adamı’ ilan edildi.
 
O ANLARI ANLATTI
 
Yaralının hayati tehlikeyi atlattığını söyleyen Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Yenice, “Hasta acil servise 10.20’de geldi. Genel durumu kötüydü. Kalbinin alt tarafında 2 adet bıçak yarası vardı. Ameliyathaneye çıkartılması gerekiyordu. Sedyeye çıktığım anı hatırlamıyorum. Çünkü hastanın beynini ve vital organlarının sürmesini istiyorduk. Kalp masajını da en hızlı o şekilde olacağını düşünerek sedyeye çıktım. 3-4 dakikada ameliyathaneye vardık. Eğer sedyeye çıkmamış olsaydım belki hastayı yine kaybetmezdik. Ama efektif olarak kalp masajını en uygun şeklini yapmış olduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X