Türkiye’nin konuştuğu hekime teşekkür belgesi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında başarılı hekimlere teşekkür belgesi verildi.

Türkiye’nin konuştuğu hekime teşekkür belgesi

İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleşen etkinlikte Bursa Devlet Hastanesi Acil Sevisinde görev yapan ve geçen haftalarda hastası hayatta tutmak için sedye üzerine çıkarak kalp masajı yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Yenice ve uzun yıllardan beri hastalara yaklaşımı ile bulunduğu bölgedeki vatandaşların sevgisini kazanan aile hekimi Dr. Hacı Sait Çelik’e Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan tarafından teşekkür belgesi verdi.

Sağlık alanında çalışmanın büyük bir özveri ve fedakarlık istediğini dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Sağlık alanında çalışmaya başlamadan önce ilk öğrendiğimiz şey hastaların hayatını kurtarmak için elimizden gelenin en iyisinin yapılmasıdır.

Hasta, kalbe nafiz bir noktadan bıçaklanıyor ve hekim arkadaşımız hastayı hayatta tutmak adına hiç düşünmeden sedyenin üzerine çıkıp, ameliyathaneye kadar kalp masajı yaparak, hastanın hayatta kalmasını sağlıyor. Sağlık, doğru kararları alarak, doğru müdahalenin zamanında yapılması gerekli olduğu bir alandır.

Tabi ki de zorlukları ve sıkıntıları var ancak o dokunuşunla bir hastayı kurtardığınızda yaşadığınız mutluluk paha biçilemez bir duygudur” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X