Türkiye’nin Oscar adayı belli oldu

Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı “Ahlat Ağacı” filmi, Türkiye’nin Yabancı Dilde Oscar adayı olarak belirlendi.

Türkiye’nin Oscar adayı belli oldu

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi “Ahlat Ağacı”, Türkiye’nin 91. Akademi Ödülleri’ndeki (Oscar) adayı olarak belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Yabancı Dilde En İyi Film Dalı’nda Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Sanatsal Etkinlikler Komisyonu’na başvuran 12 filmin değerlendirildiği Kurul’da, dünya prömiyeri Cannes Film Festivali’nde yapılan “Ahlat Ağacı” filmi aday olarak seçildi.

ABD’de düzenlenen 91. Akademi Ödülleri’nin 2019 şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

“Ahlat Ağacı”

Altın Palmiye ödüllü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın prömiyeri Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirilen filmi “Ahlat Ağacı”nın oyuncu kadrosunda Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin, Tamer Levent, Akın Aksu, Ahmet Rıfat Şungar, Kubilay Tunçer ve Öner Erkan bulunuyor.

Film, üniversiteyi bitirdikten sonra yazdığı kitabı bastıracak parayı bulma adına memleketine dönen, ailesiyle ve geçmişte tanıdığı insanlarla yüzleşme sürecine giren bir gencin hikayesini konu ediniyor.

filmin-kadrosu,mm1loqq6vuyjf_v2rcwing.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X