`Türkiye`nin yükü ağır`

IŞİD`e karşı mücadelenin kısa süreli olmayacağını açıklayan ABD Başkanı Obama, Türkiye`nin de hakkını verdi. Obama IŞİD`in çıkardığı insani krizde, Türkiye`nin olağanüstü bir yük taşıdığını belirtti.

`Türkiye`nin yükü ağır`
ABD’nin başkenti Washington dışındaki Andrews Hava Üssü’nde 21 ülkenin üst düzey askeri yetkilisi ağırlayan Obama, konuklarıyla IŞİD militanlarına karşı savaş stratejisini görüştü.
 
Obama, IŞİD militanlarına hava saldırılarının devam edeceğini, bunun yalnızca askeri bir operasyon değil, aşırı görüşlere karşı bir mücadele olduğunu belirtti.
 
ABD başkanı, IŞİD’ e karşı yürütülen mücadelenin önemli bir yönünün de, iç savaştan etkilenen herkese devam eden insani yardım olduğunu vurguladı. Obama, ‘IŞİD’den etkilenen tüm insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdüreceğiz. Burada 3 ülke söz konusu: Ürdün, Lübnan ve Türkiye. Bunlar sadece son birkaç ayda değil, birkaç yıldan bu yana Suriye’deki sivil savaşın sonucunda yerinden olan insanların olağanüstü ağır yüküne katlanıyorlar’ dedi.
 
‘ÖNEMLİ BAŞARILAR’
 
Şu ana kadar IŞİD’e karşı önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden ABD Başkanı Barack Obama, bunları ‘Erbil’de IŞİD’in ilerlemesinin engellenmesi, Sincar Dağları’ndaki sivillerin katliamdan kurtarılması, Musul Barajı’nın geri alınması, Irak ve Suriye dolaylarındaki IŞİD hedef ve savaşçılarının yok edilmesi’ şeklinde sıralandırdı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X