Türkiye’ye akacak 7 milyar dolar daha var

Katar Finans Merkezi Başkanı Yousuf Al-Jaida, ülkesinin Türkiye’deki yatırımlarının özellikle bankacılık ve emlak sektöründe süreceğini söyledi.

Türkiye’ye akacak 7 milyar dolar daha var

Al-Jaida, Katar’ın geçen yıl Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımcı olduğunu belirterek, iki ülkenin sağlıklı politik ilişkilere sahip olduğunu kaydetti. Türkiye’nin doğrudan yabancı yatırımlar açısından çok açık bir ülke olduğuna işaret eden Al-Jaida, ‘’Türkiye çok büyük bir ülke ve çok önemli bir pazar. Hiç şüphe yok ki yatırımların geri dönüşleri çok kazançlı” dedi. Hukuksal çerçevede atılacak bazı adımların yabancı yatırımcıların önünü açacağını vurgulayan Al-Jaida, şöyle devam etti: ‘’Katar Türkiye’de yatırım yapmaya devam edecek. Sadece bankacılık sektöründe değil, emlak sektöründe de. 10 milyar dolarlık taahhütün yüzde 35’i gerçekleşti. Türkiye’ye akacak 7 milyar dolar daha var. Yatırımlar sağlıklı siyasi ilişkileri takip eder ve bizim Türkiye ile olan ilişkilerimiz yüzyıllara dayanıyor.”

TÜRKİYE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

İstanbul Finans Merkezi projesinin stratejik olarak Avrupa ile Müslüman milletler arasında yer aldığını dile getiren Al-Jaida, Türkiye’nin çok önemli rol oynayabileceğinin altını çizdi. Yousuf Al-Jaida, İstanbul’un altyapı ve hukuki çerçeve konusunda Katar ve Malezya ile işbirliği yapması gerektiğine dikkati çekerek, ‘’Ben İstanbul Finans Merkezi’nin geleceği konusunda çok çok olumluyum. Uluslararası hukuk altında, doğrudan yatırımlar Türkiye’ye İstanbul Finans Merkezi aracılığıyla akabilir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X