Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda iğrenç detaylar

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğraması Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Saldırganları arayan polis, üç şüpheli tespit etti. Şüphelilerin görüntüleri, tedavi altındaki çocuğa gösterildi. Ama çocuk hiçbir tepki vermedi!

Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda iğrenç detaylar

İstanbul Küçükçekmece’de kimliği henüz belirlenmeyen kişi veya kişilerin cinsel istismarına uğrayan 5 yaşındaki kız çocuğunun tedavisi sürüyor. Küçük kızın yakını G.E., “Bunu nasıl atlatacak? Çok korkuyor ve kimseyle konuşmuyor” dedi.

Kanarya Mahallesi’nde pazartesi öğlen iki arkadaşıyla apartmanın önünde oyun oynayan 5 yaşındaki kız çocuğu, kimliği belirlenmeyen kişi ya da kişilerin istismarına uğradı. Olayın duyulması mahallede infial yarattı. Kanarya Polis Merkezi önünde toplanan kalabalık, failin hemen yakalanmasını istedi. Küçük kız ise hastanede tedaviye alındı. Yapılan vücut muayenesi raporuna göre istismarın sabit olduğu belirtilirken, küçük kıza psikolog desteği de verilmeye başlandı. Polisin bölgedeki kameralardan tespit ettiği 3 şüphelinin görüntüsünü küçük kıza gösterdiği ancak çocuğun yaşadığı travma nedeniyle teşhiste bulunamadığı belirtildi. Küçük kızın yanındaki çocukların verdiği bilgi doğrultusunda, polisler fail ya da failleri yakalamak için çalışma başlattı. Polis, ana arterlerdeki kamera görüntülerinden de faydalanıyor. 

‘Çocuk konuşamıyor’

Küçük kızın yakını G.E. ise şunları söyledi: “Çocuklarımız hep apartmanımızın önünde oynar. Olay da apartmanımızın karşısında yaşanmış. İki kişi, küçük kız ile 2 arkadaşına önce para vermek istemiş. Çocuklar parayı almayınca içlerinden biri, kız çocuğunu kucağına alıp, karşı apartmanın arkasına götürmüş ve orada istismar etmişler. Kız çocuğu  eve geldiğinde korku içindeydi. Hemen polisi aradık. Olay, diğer çocukların yanında olmuş. Çocuklar ailelerine ‘Arkadaşımıza kötü bir şey yaptılar’ demişler. Kızın anne ve babası perişan. Hepimiz şoktayız. Tedavisi süren çocuk çok korkuyor, konuşmuyor, bu olayı nasıl atlatacak bilmiyoruz.”  

Çocuklardan birinin yakını olan Barış Sezgin de, “Üç çocuk evin önünde oyun oynarken, saldırgan gelip kız çocuğunu duvarın arkasına götürmüş. Çocuklar çığlık atınca saldırgan kaçmış” dedi.

Valilikten açıklama

 İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Sosyal medyada mağdur yavrumuzun ve ailesinin sağlık durumlarına ilişkin yapılan bazı paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Maalesef bu tür müessif olayların toplumda kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen bazı çevreler tarafından provokasyon amacıyla kullanıldığı da dikkatle izlenmekte ve tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmaktadır.”

‘İnsanlığımızdan utandık’

Ünlü isimler, Küçükçekmece’de, beş yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepki gösterdi. Sanatçılar, sosyal medya hesaplarındaki profil sayfasını karartarak isyan etti. İdamın geri gelmesini isteyen Demet Akalın, “Düşünmek bile beynimi zonklatıyor. İdam gelmedikçe bu iş çözülmez ve çözülemez” dedi. Suçlunun kadınların eline verilmesi gerektiğini belirten Işın Karaca, “Yine insanlığımızdan utandık. Kanım çekildi. Susamıyorum ve içim titriyor. Aklım ayrı, yüreğim ayrı konuşuyor. Senin gibi şerefsizler yüzünden içimde olmayan duygularla tanışıyorum. Çocuklarımızdan ellerinizi çekin artık. Yakalanıp en ağır cezaya çarptırılsın” diye yazdı. “Çocuk istismarına hayır” diyen Ebru Gündeş, “Bu nasıl bir vicdan, insan mı bunlar? Beş yaşındaki çocuğa nasıl nefsin uyanır? Siz, süt kokan o meleklerin çaresiz gözlerine bakıp bu iğrençliği yapabiliyorsanız, bizlerin de sizin gibi şeytanlara yapacağımız her şey haktır. İdam istiyoruz” diyerek, sayfasını kararttı. “Yazıklar olsun” diyen Sibel Can, “Günaydın demeye, paylaşım yapmaya, yazmaya utandım, insanlığımdan utandım. Günah nedir bilmeyenlere, yazıklar olsun. Bütün çocuklar melektir” notunu düştü.

Bakanlıktan açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mağdur çocuk ve aileyle görüşüldüğünü, psikolojik destek sağlanacağını, adli sürecin takip edileceğini açıkladı. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) de davanın takipçisi olacaklarını duyurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da olayı araştırmak için komisyon kurduklarını bildirdi.

Kaynak: Milliyet / Çiğdem Yılmaz

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X