Türkyılmaz: İşsizliği azaltmayı hedefliyoruz

Sürdürülebilir kalkınma, teknoloji ve girişimcilik alanında çalışmalar yürüten Brüksel merkezli EDI’nin açılış toplantısı Mudanya’da gerçekleştirildi.

Türkyılmaz: İşsizliği azaltmayı hedefliyoruz

İşsizliğin azaltılması, gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir İnovasyon Eylem projesi olan European Data Incubator (EDI) ve Kalkınma ve İnovasyon Ofisi ile yürüttüğü ortaklaşa çalışma kapsamında, işsizlik ve istihdam öncelikli toplantıya ev sahipliği yaptı. Tirilye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya bünyesinde farklı ülkelerden 20’den fazla uzman bulunduran kurumun Bursa ayağındaki Kalkınma ve İnovasyon Ofisi ekibi ile uzman konuşmacılar katıldı. 

“HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”…

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalıların ihtiyaçlarını sağlamak için yerel kalkınma modelini hayata geçireceklerini belirterek, yerel kalkınma anlayışı kapsamında insanı ve refahı temel alacaklarını söyledi. İşsizliği azaltılmayı hedeflediklerini vurgulayan Türkyılmaz, “Önümüzdeki süreçte hayata geçireceğimiz yeni projelerde ilçemizde yaşayan gençlerimize istihdam olanağı sağlamış olacağız. Farklı ekonomik sektörlerde nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacağız.

Engelli Birimi ile toplumsal hayattaki fırsat eşitliğini sağlıyoruz. Dezavantajlı hale getirilmiş tüm toplumsal kesimlerin belediyenin hizmetlerinden, etkinliklerinden herkesle eşit bir biçimde yararlanabilmesi için Eşitlik Hizmet Birimi ile çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutma adına Bağımlılıkla Mücadele Birimi kurduk.

Ayrıca Avrupa Birliği ile İçişleri Bakanlığı’nın projelerini takip ettiğimiz bütünleştirici eğitim adı altında hizmet verdiğimiz hobi sanat atölyelerimiz var. Mudanyalılara eşit hizmeti götürmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X