Türkyılmaz: Mudanya’da yapacak daha çok işimiz var

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından görevde bulunduğu dört yıllık süreyi değerlendirdi.

Türkyılmaz: Mudanya’da yapacak daha çok işimiz var

Kültürden sanata, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda onlarca projeyi “söz verdiği gibi” hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın önümüzdeki dönem altın çağını yaşayacağını belirterek, “Mudanya’da yapacak daha çok işimiz var” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 4 yıllık görev süresinde hizmet ve yatırım yelpazesi içindeki çalışmalarının yanı sıra Mudanya’nın geleceğine yön verecek yeni projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Mudanya’nın kimliğini ortaya çıkarmak için nöbeti devralırken; borçsuz, dürüst, temiz belediyeciliği görev anlayışının temeline oturtan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 4 yıllık süreçte sayısız hizmeti Mudanyalılarla buluşturduklarını söyledi.

Mali kriterler açısından Türkiye’deki en iyi belediyelerden biri olduklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da 30 yılda yapılmayanı 4 yıllık süre içinde hemşerilerimizle buluşturduk” dedi.

Hizmetlerinin odak noktasında demokrasi, katılımcılık ve hakça paylaşım ilkelerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Hayri Türkyılmaz, kenti geleceğe taşıyacak projeleri ise önümüzdeki süreçte hayata geçireceklerinin altını çizdi.

30 MART AKŞAMI MUDANYA’DA BİR GÜNEŞ DOĞDU

Bundan tam dört yıl önce, Mudanya adına büyük umutlarla yola çıktıklarını ifade eden Başkan Türkyılmaz, “30 Mart 2014’te Mudanya’da temiz, dürüst ve ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için bir güneş doğdu. O gün, tüm Mudanyalı hemşerilerime ‘Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak’ sözünü vermiştim. Kültürden sanata, spordan eğitime, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda yaşamın tüm renkleriyle yaşayan Mudanya için onlarca hedefimizi söz verdiğimiz gibi hayata geçirdik. Mudanya; turizm, eğitim ve korunmuş tarım alanlarıyla geleceğe taşınacak dedik. Bir karış toprağı imara açmadık. İlçedeki artan nüfusla birlikte ulaşımın daha sağlıklı yapılabilmesi için 2014- 2018 yıllarında yol çalışmalarına (asfalt, parke, tretuvar) da önem verdik. Hizmet götürmediğimiz mahalle kalmadı. 31 bin 90 tonluk asfaltlama çalışması, 135 kilometre arazi yolu, 7.4 kilometre imar yolu açma işlemi yaptık. Kırsal alan dahil 47 çocuk parkı, halı saha ve spor alanı yapımı ve yenilemesi gerçekleştirildi. Eski Mini Çarşı’nın yenilenmesinin yanı sıra Yeni Mini Çarşı’yı da Mudanya’ya kazandırdık. Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi hizmete açıldı. Arnavutköy Balıkçı Barınağı, Atatürk Çeşmesi yenilendi. Bademli Mahallesi’nde Mudanya’nın en büyük parkı Cumhuriyet Parkı’nı hayata geçirdik. Adı barış ve kardeşlikle anılan bir Mudanya markası oluşturduk. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kumyaka Sahili’nde 460 gönüllüyle su üzerinde Barış Sembolü yaparak, 2015 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na adımızı yazdırdık” diye konuştu.

2018 VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM YATIRIM YILI

Mudanya’nın her şeyin en iyisi ve güzeline layık olduğu inancıyla, görevde geçen 4 yılını “Mudanya’nın yatırım günlüğü” adlı çalışmayla aktardıklarını anlatan Başkan Türkyılmaz,“Bundan sonraki dönemde projelerimizle konuşulacağız. Bu yılı ve önümüzdeki dönemi yatırım yılı ilan ediyoruz. Mudanya’nın var olan değerlerini, kimliğini koruyarak, dünyadaki hak ettiği turizm potansiyeline taşıyacağız. Bu yıl projelerimizi tek tek hizmete açacağız. Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu projesi olan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin temelini attık, ihalesi yapıldı inşaata başlıyoruz. Mudanya’nın vizyonunu değiştirecek projeler arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi tüm hızıyla sürüyor. Taş Mektep Restorasyonu’nu tamamlayacağız. Söğütpınar’a gençlerimiz için dev bir gençlik kampı yapıyoruz. Bademli’de mülkiyeti belediyemize ait arazide sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Mudanya Hal Kahveleri’ni yenileyeceğiz. Tirilye Hamamı’nı Mudanya Mübadele Müzesi olarak hizmete açacağız. Tirilye’deki ek hizmet binamızı Sanat Evi olarak hayata geçireceğiz. Mudanya’nın simgesi Mütareke Meydanı’nı yenileyerek Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ne yakışır hale getireceğiz. Çağrışan’da belediyeye ait araziyi Çocuk Meyve Ormanı olarak hayata geçireceğiz. Güzelyalı Atatürk Parkı’nın ikinci etap projesine başlıyoruz. Doğal, kentsel ve arkeolojik öneme sahip, şanslı bir kent olan Mudanya’da yapacak daha çok işimiz var” diye konuştu.

TERTEMİZ BELEDİYE

Göreve geldiğinde çalışanlarının maaşını dahi ödeyemeyecek bir belediye devraldığını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “En büyük hizmetimiz tertemiz bir belediyeyi yaratmış olmamızdır. Kasasında 169 bin lira bulunan, 30 milyon lirayı aşkın borcu olan bir belediyeden, borcunu 11 milyon seviyesine düşürmüş bir belediye yönetimine imza attık. 2018 tahakkuklarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon alacağı olan ve bugüne kadar çalışanlarının maaşlarını aksatmamış, hizmet alımı yaptığı esnafın ve firmaların alacağını geciktirmemiş bir belediye yönetimiyle anılıyoruz. Sigorta, vergi gibi borçlarımız için planlama yaptık, alacaklarımızı, borçlarımızı yönetir hale geldik. Tasarruf ettik. Geldiğimiz günden bu zamana kadar üç katı bir bütçeyle gidiyoruz. Kendi öz gücümüzle, bir liralık işi bir liraya yaparak çalışıyoruz. Adı şaibelerle anılan belediyeyi tertemiz hale getirdik. Alacağımızı almak için koşturuyorsak, borcumuzu da vermemiz gerekiyor dedik. Geçmiş dönemlerde belediyeden alacaklı olan esnafa ‘gel kardeşim al paranı’ diyerek, tek tek telefonla arayarak, esnafımızın alacağını ödemiş durumdayız. 2018 yılı bütçemizi de 95 milyon TL olarak açıkladık” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL KAPILARIMIZI MUDANYALILARA AÇTIK”

Göreve geldiğinde ihtiyaç duyulan her konuda Mudanyalılara sevgi elini uzatacağının sözünü veren Başkan Hayri Türkyılmaz, sosyal sorumluluk çalışmalarına öncelik veren örnek uygulamalara imza attıklarını belirtti. Ulaşılabilir bir başkan olarak, belediyenin kapısını halka açtıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “İlk iş olarak makam odamızın kapısını söktürdük. Her gün mahalle mahalle, sokak sokak gezerek Mudanyalılarla bir araya gelirken, onların sorunlarını, şikayet ve önerilerini kapısı olmayan makam odamızda da dinleyerek çözüm yaratıyoruz. Belediyecilikte yeni bir halkla ilişkiler modeli oluşturarak pek çok projeyi hayata geçirdik. Her fırsatta vatandaşla ortak akıl, ortak yönetim hedefleriyle bir araya geldik. Mudanya’nın geleceğine Mudanyalılar karar verdi. Proje demokrasisini hayata geçirdik. Yalnızca kapımızı kaldırmadık, gönül kapılarımızı da Mudanyalılara açtık. Çünkü biz birlikte bütünüz” diye konuştu.

MUDANYA’NIN “HAYRİ BAŞKANI” VAR

Mudanya’da doğan, büyüyen hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Kimse kimsesiz kalmayacak dedik. Geldiğimiz süreçte Mudanya’da kimse kimsesiz kalmıyor, hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor. Anne ve bebek sağlığına hizmet veren, düzenli kontrollerini yapan Uğur Böceği projesi ile Mudanya’da doğan her bebeği ‘Hoş geldin bebek’ sürpriziyle karşılıyoruz. Belediye atölyesinde üretilen beşik ve içinde bezinden zıbınına, bebek şampuanından ateş ölçerine kadar annelerin ihtiyaç duyacağı her türlü malzeme bulunan hediye paketlerini çiçeği burnunda ebeveynlere teslim ediyoruz. Yaşlısından gencine çocuğundan engellisine Mudanyalıların her ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olan Zeytin Dalı ekibinin çalışmalarıyla sosyal sorumluluk projesinin en güzel örneğini veriyoruz. Mudanya’da kurulduğu günden bu yana kayıtlı 2 bin 300 kişiye şefkat elini uzatarak, kimsesizlerin kimsesi oldu. Emeklilerimizi yaşama bağlayacak sosyal projeye imza attık, Emekli Dayanışma Evi’ni kurduk. Mudanya’da ibadetlerini yapmak için her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği camilerin abdesthaneleri, tuvaletleri, avlularının yanı sıra iç mekan temizliği de yapılıyor. Mudanya sınırları içerisindeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması için birer personel tahsis ettik. Personelimiz okulların bakım ve onarımını gerçekleştirirken, öğrencilerin eğitimlerini daha sağlıklı ortamlarda sürdürmelerini sağlıyor. İlçe genelinde destek talep eden okulların bank, kamelya, çatı onarımı, tenis masası, dış cephe ve bina içi boya yenilemeleri, oturma grupları, tretuvar, öğrenci ve öğretmen dolabı yapımı, tuvaletlerin yenilenmesi, ısınma problemleri gibi talepleri karşılanırken, diğer tüm fiziki ihtiyaçları gideriliyor” dedi.

KÜLTÜR VE SANATIN KENTİ

Mudanya’da kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kıldıklarını vurgulayan Türkyılmaz, “Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı her 11 Ekim’de birçok etkinliğe ev sahipliği yaparken, tiyatro, konser, söyleşi ve imza günlerinde pek çok şair, yazar, akademisyen, müzisyeni ücretsiz olarak Mudanyalılarla buluşturuyoruz. Bununla birlikte Cumhuriyetimizin değerlerini ilçemizde en güzel şekilde yaşatıyoruz. Mudanya’da ev sahipliği yaptığımız festivallerle kentimizin değerlerine sahip çıkıyoruz. Tirilye tipi zeytin, kara incir ve kara üzümü tüm dünyaya tanıtmak ve üretimini teşvik etmek için çalışmalarımıza hız verirken bu kapsamda festivaller, şenlikler düzenliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X