Türkyılmaz’dan kat artışı açıklaması

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yıldıztepe’deki otel inşaatında yaşanan kat artışına Mudanya Belediye Meclisi’nin değil, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ek kararlarla onay verdiğini söyledi.

Türkyılmaz’dan kat artışı açıklaması

Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin meclis üyeleri tarafından imzalanan plan notlarında, “Turizm tesisi yapılmaması durumunda önceki yapılaşma koşullarına dönülecektir.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.12.2013/1299 sayılı kararı ile belirlenen ‘Turizm Tesis Alanlarında ve Turizm Amaçlı Kullanım Alanlarında tek bağımsız bölüm yapılması şartı ile imar parselinin 0.50’si kadar emsal artışı yapılabilir’ plan notuna istinaden 1268 ada 6 parselde tek bağımsız bölüm yapılması durumunda E: 0.80 metredir.

Jeolojik ve jeoteknik çalışmaları yapılıp kat yüksekliği uygunluğu belirlenmeden ruhsat verilemez” ibarelerinin yer aldığını söyledi. Türkyılmaz, onaylanan imar planı değişikliğine Büyükşehir Belediyesi tarafından ek olarak “Bodrum katlar açığa çıkabilir. Otel birimleri yer alabilir.

Emsale dahil edilmez. Açığa çıkan tüm bodrum katlardan giriş- çıkış yapılabilir. Tesisat katı 3 metre yapılabilir. Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hükümlerine göre uygulama yapılacaktır” ifadelerinin eklendiğini belirtti. Türkyılmaz, bu plan notları ışığında bodrum katların 4 kat olarak açığa çıkarıldığını, bu haliyle emsale dahil edilmediğini kaydetti. 

Mudanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından ek plan notlarıyla askıya çıkarılan plan değişikliğine askı sürecinde itiraz geldiği ve bunu değerlendiren Mudanya Belediye Meclisi’nin incelenmek üzere komisyona gönderdiği itirazın incelenmesi sonucunda, askı itirazının uygun olduğuna karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, buna karşın Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, ilçe belediye meclisince uygun bulunan askı itirazının uygun olmadığı şeklinde değiştirildiğine ilişkin karar alındığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X