Tuvalette öğrencisiyle ilişkiye girip…

Adana’da işadamı eşi 38 yaşındaki C.B.’yi, Senegal uyruklu öğrencisi H.C. ile aldattığı ileri sürülen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görevli okutman 37 yaşındaki E.B.’ye idari ceza verilmedi.

Tuvalette öğrencisiyle ilişkiye girip…

Sigorta şirketi sahibi C.B., 2 çocuğunun annesi ÇÜ’de okutman olarak görev yapan E.B.’nin kendisini 20 yaşındaki Senegalli öğrencisi H.C. ile aldattığı iddiasıyla üniversiteye şikayet dilekçesi sundu. C.B. şikayet dilekçesinde eşi E.B.’nin üniversite binası içerisinde yer alan odasında ve tuvaletlerde öğrencisi H.C. ile cinsel ilişkiye girdiklerini öne sürdü. Eşinin ilişki yaşadığını iddia ettiği yabancı uyruklu öğrenci ile eşinin babası M.S.B. tarafından da ölümle tehdit edildiğini savunan C.B., Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunup ayrıca boşanma davası açtı. İhanetle suçlanan E.B. de eşi C.B.’den boşanmak için mahkemeye başvurup kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle uzaklaştırma kararı aldırdı.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Üniversite yönetimi ise, öğrenci ve okutmanla ilgili ortaya atılan iddiaları idari yönden araştırmak için, 3’er profesörden oluşan 2 ayrı inceleme komisyonu kurdu. Geçen yıl Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Türkçe öğrendikten sonra bu sene eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü’nde öğrenimini sürdüren yabancı uyruklu H.C. ile okutman E.B. hakkında ayrı ayrı araştırma yapan komisyon üyeleri, iddialara ilişkin diğer öğretim üyeleri, idari personel ve öğrencilerle de görüştü. Çalışmalarını tamamlayan komisyon üyeleri, hazırladıkları raporda öne sürülen iddialarla ilgili idari soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verdi. Kararın ardından öğrenci H.C. ve okutman E.B. hakkında üniversite yönetimince idari bir cezai işlem yapılmasına gerek görülmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X